CORRUPCIÓ A LA COMUNITAT DE MADRID

Marjaliza tornarà a l'Audiència Nacional després de relacionar Granados amb Villarejo

El constructor continuarà amb la seva declaració, que es va veure interrompuda per raons d'agenda

GRAF9076  MADRID   30 11 2018 - David Marjaliza acude a declarar como testigo en el juicio de la caja B de la contabilidad B del PP  esta manana en la Audiencia Nacional  EFE Luca Piergiovanni

GRAF9076 MADRID 30 11 2018 - David Marjaliza acude a declarar como testigo en el juicio de la caja B de la contabilidad B del PP esta manana en la Audiencia Nacional EFE Luca Piergiovanni / Luca Piergiovanni (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El constructor David Marjaliza, considerat un dels capitostos de la trama Púnica d’adjudicacions irregulars, tornarà aquest dijous a les 9:30 hores a l’Audiència Nacional, on està citat per acabar la declaració que va començar el 17 desembre i en la qual va relacionar l’exsecretari general del PP madrileny, Francisco Granados, amb el comissari jubilat i a la presó José Manuel Villarejo.

Marjaliza torna a l’Audiència Nacional per respondre a les defenses, ja que en l’última citació la seva declaració es va veure interrompuda per raons d’agenda i el constructor només va arribar a respondre a les acusacions, inclosa la Fiscalia Anticorrupció, amb la qual col·labora proporcionant documentació.

Va tenir temps, no obstant, d’acollir-se al seu dret a no respondre a la defensa de Granados, a qui estava assenyalant, d’acord a les fonts jurídiques.

Assegura que Granados va contractar Villarejo

En aquell moment, va afirmar que Granados havia contractat Villarejo perquè utilitzés els seus contactes a fi que la Fiscalia de Suïssa accedís a ocultar el compte corrent on guardava més d’un milió i mig d’euros, tal com ell mateix va concretar en declaracions als mitjans a la seva sortida del jutjat.

Notícies relacionades

Segons va explicar, els contactes amb Villarejo haurien tingut lloc l’any 2014, pocs mesos abans que esclatés l’operació en la qual tant Granados com Marjaliza van ser detinguts i empresonats per les presumptes activitats de la trama de corrupció Púnica a la Comunitat de Madrid.

En aquell moment, el mateix Granados el va presentar al policia i després d’"un parell de reunions amb ell", va introduir un advocat, el mateix que va estar representant Villarejo fins que va renunciar el mes de setembre passat. No van aconseguir el seu objectiu, perquè la comissió rogatòria a Suïssa va prosperar i la justícia espanyola va tenir coneixement de l’existència d’aquell compte.