Bloc econòmic: De l'herència socialista a la corrupció del PP

«¿Sap on és el miracle econòmic del PP? A la presó», afirma Rivera

zentauroepp47855872 candidate for spanish general elections spanish prime minist190422221404

zentauroepp47855872 candidate for spanish general elections spanish prime minist190422221404 / SERGIO PEREZ

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Els quatre candidats van obrir el debat amb el bloc sobre economia, i tots es van mostrar encara una mica nerviosos i algun, fins i tot, una mica fora de joc, com Pablo Iglesias (Podem). Albert Rivera (Ciutadans) va voler deixar des del principi que volia revoltar-se contra tots i va carregar contra el bipartidisme per no haver fet les reformes necessàries “durant l’última dècada” i també contra Podem, per voler pujar els impostos i “ficar la mà a la butxaca” dels ciutadans.

Notícies relacionades

Pedro Sánchez li va treure a Pablo Casado (PP) la corrupció del seu partit i l’amnistia fiscal en la seva primera intervenció, i va defensar l’augment d’impostos que porta en el seu programa electoral, perquè va dir que és obligat lluitar contra la “desigualtat social”.  Casado va obviar aquestes crítiques i es va centrar en la gestió feta pels governs del PP i va denunciar que “quan entra el socialisme, l’ocupació surt per la finestra”. Un argument amb què intenta marcar diferències amb el PSOE i també amb Ciutadans (iVox, el gran absent). Rivera va tancar el seu torn sintetitzant els atacs al candidat popular i a l’argument de la seva experiència de Govern amb una pregunta: “¿Sap on és elmiracle econòmicdel PP? A la presó”. Es referia a Rodrigo Rato, però la frase no és original. La va utilitzar fa dos mesos la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, en el debat delsPressupostos.

Iglesias va llegir dos articles de la Constitució per emmarcar les seves paraules sobre fiscalitat i el dret al treball i va recordar a Casado que el seu partit va rescatar els bancs i no va intentar recuperar aquests diners. A Sánchez li va retreure que hagués de pressionar-lo perquè apugés el salari mínim interprofessional. “Ens va costar Déu i ajuda”, va exclamar.