Assetjament a Twitter

Linxament a les xarxes a una orxateria per parlar amb Inés Arrimadas

A les xarxes s'han succeït els insults i amenaces de boicot després que els propietaris del Tío Che rebessin una visita de la candidata durant un passeig electoral

zentauroepp47817444 arrimadas190420201558

zentauroepp47817444 arrimadas190420201558 / Enric Fontcuberta

5
Es llegeix en minuts
Ernest Alós

Qualsevol visita de polític al barri de Poblenou de Barcelona, en campanya electoral o no, inclou una parada al’orxateria el Tío Che, que a més d’acabar sempre amb foto sol convertir-se en l’ocasió perquè la propietària, Teresa Moreno, exposi les demandes dels comerciants de la Rambla de Poblenou. Recentment han passat per allà Ada Colau, Manuel Valls, Jaume Collboni o el candidat d’ERC Ernest Maragall. Però divendres passat la visita, en ple passeig electoral, va serd’Inés Arrimadas Celestino Corbacho. I la reacció no ha sigut la mateixa.

Aquest és el tuit que va desencadenar la tempesta. 

Les primeres crítiques es van produir en un grup de Facebook seguit per unes 5.000 persones, Poblenou i la gent del barri. Allà, Moreno va intentar explicar que havia rebut els polítics de Ciutadans de forma educada, com fa amb els de qualsevol altra formació, i va aprofitar per explicar-los les demandes del petit comerç. Però el fil va agafar tal caire que la moderadora del grup el va tancar. A Twitter, en canvi, no hi va haver fre: insults i crides al boicot comercial.

En les primeres reaccions al tuit d’Arrimadas se li retreia que potser havia passejat per Poblenou per aconseguir un escena de rebuig per poder fer-ne victimisme posteriorment, com en altres actes electorals de Ciutadans que han topat amb mostres de rebuig, com a Vic, però que no ho havien aconseguit. De fet, ha sigut la comerciant que va parlar amb ella qui n’ha sortit escaldada. Amb uns quants que han sortit en la seva defensa, això sí.

De fet, l’establiment col·labora des de fa anys amb les presentacions de llibres de la pròxima llibreria Etcètera, per les quals han passat els autors de tots els títols dedicats a defensar els presos del procés, per exemple.

Notícies relacionades

Però amb això, pel que sembla no n’hi ha prou. I fins i tot l’orxata ha rebut, per no catalana.

El debat a les xarxes ha seguit amb rèpliques, més d’usuaris de qui s’intueix un perfil pròxim a Ciutadans que d’independentistes incòmodes amb el boicot. Alguns dels primers tampoc s’han distingit per la subtilesa dels seus arguments. Altres han argumentat amb una mica més de moderació. O fins i tot en lloc de limitar-se a insultar, han argumentat políticament i han retret a Arrimadas que faci missatges sobre el petit comerç que entren en contradicció amb la política econòmica desregularizadora de Ciutadans.