Anar al contingut

CAMÍ DE LES URNES

Junqueras: «Hem aconseguit la primera victòria contra la repressió"

El Periódico

Junqueras: «Hem aconseguit la primera victòria contra la repressió"

J J Guillen

Oriol Junqueras ha definit la decisió de la JEC d’autoritzar-lo a participar en alguns actes electorals com "la primera victòria contra la repressió d’aquesta campanya".

El cap de llista d’ERC així ho ha sentenciat en una entrevista a 'El Nacional’. "És la primera victòria contra la repressió d’aquesta campanya electoral, perquè podrem trencar el silenci a què ens volen sotmetre, tot i que no ens hauríem d’alegrar de coses que haurien de ser normals en una democràcia com és el fet que un candidat pugui fer campanya electoral", ha apuntat.

Junqueras ha assenyalat que té ganes de poder dirigir-se per primera vegada de viva veu a la ciutadania. "Ho afronto amb moltes ganes de poder expressar-me, poder traspassar aquests murs. Ens volen callats, silenciats i oblidats, però no ho aconseguiran, estem guanyant la batalla de l’opinió pública, també internacional, perquè la injustícia és persistent i la veritat incòmoda".

El líder dels republicans demana guanyar les eleccions del 28-A per "dir al món que Catalunya vol ser lliure" i reclama una "resposta de país" i un "Govern fort" per "encarar un dels moments més importants des de l’octubre del 2017" en cas que hi hagi una sentència condemnatòria. Pel president d’ERC, la resposta haurà de ser "política" i "coordinada entre tots els demòcrates catalans", perquè entén que la sentència serà un atac no només per als condemnats, sinó a la democràcia, la llibertat i els drets fonamentals.

Preguntat pels resultats del 28-A, el president d’ERC afirma que "ningú hauria de cometre l’error de fixar línies vermelles" que s’acabin convertint en un "xec en blanc" per facilitar un govern del tripartit d’extrema dreta. "I, a la vegada, ningú pot donar xecs en blanc al PSOE que actuïn com a línies vermelles per a una veritable democràcia a Catalunya que tothom sap que passa per un referèndum inevitable", ha afegit.