El Govern català denuncia que el PSOE "vol impugnar davant del TC el pagament de les pagues extres" als funcionaris

L'executiu espanyol adverteix d'una possible inconstitucionalitat en el decret català acordat amb els sindicats de la funció pública

zentauroepp47151773 pere aragones190401094402

zentauroepp47151773 pere aragones190401094402 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts

El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, han denunciat aquest dijous que el govern del PSOE "vol impugnar" davant del Tribunal Constitucional el retorn de les pagues extres als funcionaris. L’executiu socialista "fa el que el PP no es va atrevir", ha lamentat Aragonès, defensant el pagament de les "extres pendents a mestres, metges, mossos i empleats públics". La Generalitat ha enviat un requeriment al Govern espanyol per negociar sobre la tornada de les pagues extres del 2013 i del 2014 acordada amb els sindicats de la funció pública i "evitar el recurs d’inconstitucionalitat", segons ha avançat 'La Vanguardia' i ha pogut confirmar l’ACN.

Notícies relacionades

En un tuit, Aragonès ha advertit que, "mal que els pesi", el Govern continuarà "tornant els diners perduts durant la crisi". Per la seva banda, Puigneró, l’encarregat de la funció pública en el Govern, ha lamentat que l’Executiu de Pedro Sánchez vulgui invalidar el decret i ha insistit que la Generalitat "defensarà els drets socials i laborals dels catalans".

Segons la carta que el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública ha enviat a la Generalitat, Madrid veu "determinades discrepàncies" en els articles 1 i 2 del decret llei de la Generalitat i demana parlar, en el marc de la bilateral, per obrir una "cooperació per evitar el recurs d’inconstitucionalitat ". "El senyor Pedro Sánchez diu no a un referèndum, diu no a l’autodeterminació i ara diu no a les pagues extres dels treballadors de la Generalitat de Catalunyaa. ¿Aquest és el vot útil del PSC?”, s’ha preguntat Puigneró.