CITA AMB LES URNES

El PSOE porta el PP a la fiscalia per una foto de les filles de Sánchez

Els populars denuncien en una campanya els viatges del president amb avió oficial

El partit de Casado es desvincula de la imatge de la família del líder socialista

undefined47735545 castell n  12 04 2019  pol tica  campa a generales  pedro s 190412203422

undefined47735545 castell n 12 04 2019 pol tica campa a generales pedro s 190412203422 / A Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Dijous a la nit, just abans de començar la campanya, el PP va enviar un misteriós missatge als mòbils dels seus simpatitzants."Aquesta Setmana Santa vola a un preu que no pots pagar. Demà, 9.00 h, des del carrer de Ferraz”, deia el text. Aquest divendres, al matí, un altre. “Hem obert una agència de viatges. Es diu Falcon Viajes". Era veritat. A escassos metres de la seu del PSOE, els populars van llogar un local i el van vestir com si fos un negoci dedicat a les vacances, pintada de vermell socialista, per denunciar el suposatús abusiu de l’avió oficial ‘Falcon’per part dePedro Sánchez. “Viaja Sánchez. Paguem tots”, es llegia a la façana.   

Els socialistes van tardar diverses hores a reaccionar, però, quan ho van fer, va ser per dues vies. Primer, van anunciar que portarien aquesta campanya a la Junta Electoral Central (JEC) i que demanarien a l’organisme que ordenés la seva retirada. Després, al comprovar com una foto del president del Govern amb lesseves fillesformava part de la iniciativa, tot i que de manera col·lateral, van assenyalar que també anirien ala fiscaliaperquè investigués si el partit dePablo Casadohavia comès algun delicte.

L’ús de mitjans oficials de transport per part del líder socialista és untema sensibleque ha aixecat ampolles en els últims mesos. Sobretot per un desplaçament en Falcon alFestival de Benicàssim, que també va servir perquè Sánchez es veiés de manera fugaç amb el president del País Valencià i l’alcaldessa de Castelló, i per un altre, en helicòpter Superpuma, per acudiral casament del seu cunyaten un petit poble de La Rioja.

Iniciativa "intolerable"

Però els socialistes no comptaven amb una campanya d’aquest tipus. Encara menys esperaven que dins de les imatges associades a la iniciativa i compartides a lesxarxes socialsaparegués una del president al costat de la seva dona i les seves dues filles banyant-se a la platja. Les cares de les menors estaven pixelades, però tot i així el PSOE va assenyalar que es tractava d’una cosa "intolerable", que "traspassa una línia vermella que fins ara no s’havia creuat en democràcia".

Notícies relacionades

El PP es va desvincular ràpidament de la foto de les filles del president del Govern, al·legant que la imatge no formava part de la campanya, organitzada perNoves Generacions. Tot i així, alguns càrrecs conservadors, cap de primer nivell, la van compartir als seus perfils a Twitter. A això s’agafen els socialistes per acudir a la fiscalia, una decisió que els serveix per sustentar el seu relat que Casado està "desesperat" i disposat a "fer qualsevol cosa" per evitar que Sánchez continuï a la Moncloa.

El president, però, no va fercap mencióa la polèmica campanya durant el seumíting a Castelló, centrada com està a fixar dia rere dia els mateixos missatges: avanços socials davant la“divisió, corrupció i retallades”que suposaria un pacte entre el PP, Cs i Vox. “Espanya no es mereix un segon perdut evocant èpoques passades –va dir Sánchez–. Si ells sumen, formaran un Govern ultraconservador”.