Borràs, sobre els incidents de la UAB: «Quan es busquen problemes, es troben»

JxCat proposa un "salari mínim català" en funció del cost de la vida, sense que això figuri en el seu programa electoral

La candidata recolza la proposta d'ERC de celebrar un referèndum sobre la monarquia a tot l'Estat

zentauroepp47724473 junts juntsxcat190411231739

zentauroepp47724473 junts juntsxcat190411231739 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La número dos de JxCat en les eleccions generals, Laura Borràs, ha afirmat, respecte a l’intent de boicot a un acte de la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, aquest dijous a la UAB, que "hi ha gent que busca problemes i quan es busquen els problemes es troben, les imatges de braços alçats no ens representen, no representen ciutadans d’aquest país, i hi ha gent que sí que es fa fotografies al costat de persones que aixequen el braç amb una salutació feixista". "El poble català s’expressa cívicament, pacíficament i democràticament, aquesta és la nostra manera de procedir", ha afegit.

D’altra banda, en una compareixença al costat de la número tres, Míriam Nogueras, Borràs ha proposat un Salari Mínim Interprofessional diferenciat per comunitats autònomes en funció del cost de la vida, malgrat que el programa electoral de Junts per Catalunya no especifica aquesta proposta (es limita a proposar que l’SMI "ha d’augmentar dels 900 euros actuals fins al 60% del salari mitjà, tal com estableix la Carta Social Europea, i de poder situar-lo en els 1.100 euros/mes aproximadament"). Borràs ha afirmat que es prova de tenir present "el cost de la vida" i s’ha basat en aquesta proposta en reivindicacions salarials d’agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Catalunya.

Notícies relacionades

"No és equitatiu", ha afirmat Borràs sobre l’actual SMI. La proposta, ha insistit, "no és un greuge, és corregir el greuge que representa per als treballadors de Catalunya". "Reivindiquem el salari mínim català", ha insistit Nogueras.

Referèndum sobre la monarquia

D’altra banda, Borràs i Nogueras s’han mostrat d’acord amb la proposta del candidat d’ERC, Gabriel Rufián, de celebrar un referèndum sobre la monarquia en el conjunt de l’Estat, si bé Míriam Nogueras ha insistit que la seva prioritat és defensar la independència al Congrés. "Si hi és [la proposta de referèndum sobre la monarquia], votarem", ha apuntat.