Un planeta verd En Comú

Asens defensa un impost del 3% del patrimoni a les grans fortunes per lluitar contra el canvi climàtic

asens3

asens3

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Greta Thunberg és una adolescent sueca de 16 anys que ha iniciat una petita revolució mundial per combatre l’escalfament global. L’agost del 2018 va començar una vaga escolar cada divendres i ara la segueixen centenars de milers de persones a tot el món. Després del tret de sortida de la campanya electoral, els comuns han volgut fer el seu primer acte oficial de campanya sumant-se als divendres verds, reclamant un impost que gravi un 3% als patrimonis superiors a un milió d’euros per lluitar contra el canvi climàtic.

Notícies relacionades

"Si el planeta fos un banc ja s’hauria rescatat", ha clamat Asens, evocant un dels lemes de les marxes verdes. El cap de llista d’En Comú Podem ha presentat aquesta iniciativa com una de les "mesures estrella" del seu programa: "un New Green Deal, un nou pacte per lluitar contra el canvi climàtic." Aquesta proposta ja la va plantejar Units Podem en la negociació dels pressupostos amb el PSOE però els socialistes finalment no la van acceptar en l’acord definitiu. "El PSOE no s’hi atreviran si nosaltres no els marquem el rumb, perquè tenen massa deutes amb els bancs, massa dependències amb les empreses", ha advertit.

Asens ha xifrat que amb aquesta mesura es podrien recaptar uns 10.000 milions d’euros a l’any en una roda de premsa acompanyat dels eurodiputats Ernest Urtasun (el candidat dels comuns a les europees) i Ska Keller (cap de llista d’Els Verds a l’Eurocambra). Keller ha assenyalat que només queden 12 anys per actuar abans que sigui massa tard però que, la bona notícia és que es farà. I, com ha assenyalat la diputada alemanya, el cost econòmic és "molt menor que l’invertit en la crisi bancària".