CAMÍ DE LES URNES

El PSC obre la campanya de la seva inflexió

"Si a Catalunya guanyen els socialistes, podrem governar a Espanya", sentència Batet

Després d'anar perdent vots en totes les generals des del 2008, tornen a aspirar al triomf

zentauroepp47720296 pla obert de meritxell batet  cap de llista de psc al 28 a  190411202933

zentauroepp47720296 pla obert de meritxell batet cap de llista de psc al 28 a 190411202933 / Silvia Jardi

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC ha obert la campanya que ha de ser el seu punt d’inflexió. Des que fa 11 anys Carme Chacón va arribar als 25 escons, els socialistes catalans només han anat perdent vots i diputats en totes les conteses al Congrés. Després d’anar perdent llençols en cada bugada, ara aspiren per primera vegada des del 2008 no només a guanyar vots, sinó també a imposar-se en unes generals a Catalunya. 

"Si a Catalunya guanyen els socialistes, podrem governar a Espanya", ha sentenciat a Santa Coloma Meritxell Batet, evocant quan el 2004 i el 2008 els escons catalans van apuntalar els governs socialistes de José Luis Rodríguez Zapatero. El PSC confia a recuperar un dels seus feus històrics, ciutat on En Comú Podem es va imposar per la mínima en les últimes generals. Els nuvolots amenaçaven d’aigualir l’acte d’inici de campanya, però al final la tempesta no ha frustrat la festa socialista. De la mateixa manera que esperen que la dreta tricèfala, amb Vox al capdavant, no aconsegueixi fer foraPedro Sánchez de la Moncloa. Núria Parlon, l’alcaldessa colomenca, ha caldejat l’ambient al Jardí de Can Roig i Torres demanant al mig miler de congregats derrotar el "front involucionista" que vol "les dones amb la pota trencada i a casa". "Les dones seran decisives en aquestes eleccions", ha vaticinat abans de reclamar convèncer els indecisos.

Notícies relacionades

Miquel Iceta ha demanat "recolzament en defensa pròpia" contra uns candidats de dreta que "sembla que surten dels Encants". "Uns diuen que per estar més segurs cal tenir una pistola a casa; que per millorar la demografia cal dir-los a les dones immigrants que no les faran fora si donen els seus fills adopció; cada dia estan inventant una barbaritat [...] Es barallen per estar tan, tan a la dreta que cauen en l’abisme", ha clamat. Malgrat que totes les enquestes bufen a favor seu, el líder del PSC ha demanat no refiar-se’n i fer que siguin una realitat el 28-A. "Si volem defensar els nostres drets i l’autogovern hem d’anar a votar. Les urnes comencen buides i les hem d’omplir. Espanya està en risc quan governa la dreta. Per això tants independentistes se senten còmodes quan la dreta governa a Espanya. ¡Irresponsables!".

La cap de llista ha carregat per l’esquerra contra ERC, el partit amb el qual es disputen la primera plaça el 28-A. "Li vull dir a ERC que ser d’esquerres és fer polítiques d’esquerres. No sustentar un polític que ni fa política, ni la fa d’esquerra, ni governa per a tots els catalans –ha denunciat Batet–. No fer pinça per tombar el Govern socialista. Ni tombar uns pressupostos que donaven 2.200 milions d’inversió per a Catalunya". La ministra ha recordat als indecisos que "tot el que no sigui PSOE és obrir possibilitat al govern de dretes".