CONFLICTES ECONÒMICS

Vila demana al Suprem que li torni la fiança per la seva "situació d'extrema necessitat"

L'exconseller al·lega que ha de pagar els costos del judici després d'haver reduït la seva activitat laboral

zentauroepp47049229 graf1175  madrid  21 02 2019   captura de se al instituciona190410125558

zentauroepp47049229 graf1175 madrid 21 02 2019 captura de se al instituciona190410125558 / Tribunal Supremo

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’exconseller Santi Vila ha demanat al Tribunal Suprem que li torni la fiança de 50.000 euros que va pagar per eludir el seu ingrés a la presó, adduint que els costos de desplaçament i hostalatge per assistir al seu judici a Madrid l’estan deixant en una "situació econòmica d’extrema necessitat".

[Segueixi aquí en directe, en 'streaming' el judici al procés]

En un escrit, Vila reclama la devolució de la fiança que va pagar el 3 de novembre del 2017, amb la finalitat de "poder sufragar els elevats costos econòmics de desplaçament, allotjament i manutenció ocasionats per la celebració" del judici al procés, en què afronta set anys de presó.

Joan Segarra, advocat del despatx Molins que defensa Vila al Suprem, exposa en el seu escrit que el judici ha comportat una "rellevant disminució dels únics ingressos econòmics" de què disposa l’exconseller, a causa de la "dràstica limitació de la seva activitat laboral".

Suspendre les classes

Concretament, detalla el processat, ha hagut de suspendre les classes que imparteix a la Universitat Ramon Llull i ha vist "reduïda considerablement" la seva activitat laboral com a director d’una empresa de Banyoles –Aigües de Banyoles, SAU–, ja que només pot treballar-hi un o dos dies setmanals com a màxim.

Notícies relacionades

A més de les despeses pels seus viatges a Madrid, Vila denuncia en el seu escrit que també ha de fer front als costos legals de la seva defensa, "sense ajut econòmic de cap tipus".

L’exconseller al·lega també que "no subsisteixen" els motius que al seu dia van motivar que la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela imposés una fiança a Vila –l’únic dels exconsellers processats a qui l’hi va fixar–, ja que ara està "diàriament" a disposició de la sala.