eleccions generals 28-A

¿Els polítics han d'anar a processons de Setmana Santa durant la campanya?

Europa Laica reclama a la JEC que es pronunciï sobre si és procedent que vagin a actes religiosos

zentauroepp28885603 procesin190409132708

zentauroepp28885603 procesin190409132708

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Europa Laica ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que es pronunciï sobre la procedència que els càrrecs públics institucionals –municipals, autonòmics o estatals– assisteixin a processons, amb motiu de la Setmana Santa, en període electoral.

En un comunicat, aquesta organització explica que ha presentat aquesta petició de "consulta-resolució" a la Junta i opina que s’hauria d’exigir que els càrrecs institucionals no participessin en aquest tipus d’esdeveniments religiosos, ja que Espanya és un Estat aconfessional, "per respectar amb això la Constitució Espanyola respecte a la separació entre Església i Estat".

"El seu incompliment en període electoral, i molt més quan els participants siguin candidats dels seus respectius partits, conculca no només aquesta separació sinó més greu, la mateixa normativa electoral", afirma Europa Laica.

Notícies relacionades

L’organització considera que quan la JEC ha obligat a retirar simbologia política de l’espai públic, amb consideracions basades en la deguda neutralitat de l’Estat, ha d’actuar i "dictar en conseqüència" respecte a aquestes altres actuacions "de simbologia confessional institucional com la que s’esmenta". 

Aquesta campanya, hi haurà polítics que sí que facin campanya durant la Setmana Santa. N’hi ha prou amb un exemple: Pablo Casado (PP) estarà a Andalusia Dijous i el Divendres Sant. La primera jornada, a Màlaga i Sevilla, i la segona, a Granada, ciutats on anirà a actes polítics i és probable, asseguren al seu equip, que també assisteixi a algunes de les processons.