'comando Erreka'

Jutgen l'etarra Andoni Goikoetxea per dipòsit d'explosius i armes amb finalitats terroristes

L'acusat era membre d'un grup que s'encarregava de les tasques logístiques dins de l'aparell militar d'ETA

fotonoticia 20180808142019 640

fotonoticia 20180808142019 640

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Sala Penal de l’Audiència Nacional jutja aquest dimarts l’etarra Andoni Goikoetxea pel delicte de dipòsit d’explosius i armes amb finalitats terroristes, com a membre del 'comando Erreka', que s’encarregava de tasques logístiques dins de l’aparell militar d’ETA.

La Fiscalia demana per a ell nou anys de presó. Goikoetxea ja va estar a la presó durant sis anys a França per pertànyer a una organització terrorista. Segons l’escrit d’acusació, l’acusat i Aitor Esnaola, que ja va ser condemnat per aquest mateix delicte, formaven el comando que s’encarregava de l’aprovisionament d’armament i d’explosius perquè els comandos armats poguessin desenvolupar les seves activitats.

Notícies relacionades

En un registre a la vivenda d’Esnaola, es va trobar un zulo amb material precís per construir, conservar i traslladar explosius. També es van trobar tres zulos més a Zegama, Lekumberri i Azpiroz, on a més d’elements per fer explosius també hi havia documents impresos i en suport informàtic.

En els registres a Goikoetxea s’hi van trobar adhesius amb l’anagrama d’ETA i un pòster amb el de KAS, un ‘pen drive’ amb un programa d’encriptació de documents, i d’altres que no s’han pogut obrir, però que portaven el mateix nom que els altres confiscats a Esnaola, amb informació sobre la ubicació de dos zulos.