s'oficialitzarà la pròxima setmana

Urkullu, "satisfet" amb l'acord de quatre noves transferències a Euskadi

Destaca que el traspàs és un "pas més" per al compliment íntegre de l'Estatut d'Autonomia del 1979

GRAF1624. VITORIA, 01/12/2017.- El lehendakari, Iñigo Urkullu, interviene en el pleno de control que hoy celebra el Parlamento Vasco, donde ha insistido en que la reforma fiscal pactada entre PNV, PSE-EE y PP es positiva porque en su conjunto va a permitir los dos objetivos prioritarios de su gobierno: garantizar los servicios públicos y favorecer la competitividad de la economía y la creación de empleo. EFE/ David Aguilar

GRAF1624. VITORIA, 01/12/2017.- El lehendakari, Iñigo Urkullu, interviene en el pleno de control que hoy celebra el Parlamento Vasco, donde ha insistido en que la reforma fiscal pactada entre PNV, PSE-EE y PP es positiva porque en su conjunto va a permitir los dos objetivos prioritarios de su gobierno: garantizar los servicios públicos y favorecer la competitividad de la economía y la creación de empleo. EFE/ David Aguilar / David Aguilar (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, s’ha mostrat "satisfet" per l’acord assolit amb el Govern espanyol per transferir a Euskadi quatre de les competències reconegudes en el seu Estatut d’Autonomia del 1979, però que encara estaven en mans de l’Administració central, al considerar que és "un pas més" per aconseguir el traspàs de la resta de matèries estatutàries pendents.

Urkullu ha analitzat, en declaracions als periodistes al Parlament autonòmic, el preacord assolit aquest dimecres passat pels Governs central i basc sobre la transferència a Euskadi de les competències sobre el tram basc de l’AP-68, els ajuts previs a la jubilació per a treballadors afectats per ERO, la legislació sobre productes farmacèutics, i les assegurances escolars.

El ‘lehendakari’ s’ha mostrat "satisfet" amb aquest acord, que s’oficialitzarà la pròxima setmana en una reunió de la Comissió Mixta de transferències, la data de la qual encara està per determinar, però que s’espera pugui que es pugui celebrar abans de dijous.

Notícies relacionades

Urkullu ha destacat que el traspàs d’aquestes quatre competències és un "pas més" per al compliment íntegre de l’Estatut d’Autonomia del 1979. El ‘lehendakari’, que ha recordat que a més d’aquestes quatre competències, encara en queden 30 pendents de traspàs, 30 matèries reconegudes a l’Estatut, ha remarcat que la intenció de l’Executiu és continuar treballant per aconseguir aquestes transferències.

A més, ha remarcat que els quatre traspassos acordats aquest dimecres passat responen al "compromís" assumit pel Govern central, que a començaments d’any va assumir un calendari de treball sobre la transferència a Euskadi de totes les competències pendents, tret de la de la gestió del règim econòmic de la Seguretat Social.

Temes:

PNB País Basc