'cas dels espies' de la comunitat de madrid

Manuel Moix, denunciat per integrar una organització criminal

Un dels guàrdies civils absolts assenyala l'exfiscal en cap Anticorrupció

zentauroepp38295971 espa a memoria fiscal a gra229  madrid  23 09 2014   fotogra170510093703

zentauroepp38295971 espa a memoria fiscal a gra229 madrid 23 09 2014 fotogra170510093703 / Carlos Iglesias

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

José Luis Caro Vinagre, un dels guàrdies civils absolts en el judici del cas dels espies de la Comunitat de Madrid, ha denunciat Manuel Moix, que va ser fiscal superior a l'autonomia, fiscal en cap Anticorrupció i ara fiscal de Sala al Tribunal Suprem. Caro Vinagre també denuncia el comissari de la Policia Nacional, Jaime Barrado, i a qui va ser cap de la UDEF, José Luis Olivera, segons informa la 'Cadena SEr'. 

El lletrat del guàrdia civil denunciant, José Javier Vasallo, denuncia Moix i Els agents per delictes d'organització criminal, prevaricació, tràfic d'influències, suborn, malversació i delicte continuat de falsedat documental. En el cas de Moix, que és aforat, es presenta davant del Suprem, mentre que en els altres dos s'acudeix als jutjats de Plaza de Castilla.

En concret, aquest agent afirma que, per ordre de Moix i en col·laboració amb els policies, van ser acusats de l'espionatge persones innocents per protegir els responsables de l'operació.  Aquest cas va ser suposadament ordenat per alts càrrecs del PP en l'etapa d'Esperanza Aguirre. 

L'escrit de Caro Vinagre, que ja havia avançat que denunciaria, diu que Moix va excedir els límits legals en la investigació i li retreu que els va prendre declaració sense advocat.

Notícies relacionades

En la seva compareixença final en el judici en què va ser absolt, Caro Vinagre ja va denunciar que l'acusació està relacionada amb "el bosc fosc de la corrupció” i va implicar els excomissaris de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF que van instruir l'atestat i Moix.

També en aquest procés, Barrado va assenyalar que hi va haver "condicions" per arribar "a la veritat" dels fets i va remarcar "irregularitats" de Moix, assegurant que es va queixar al comissari general però tot va quedar "en un calaix".

Temes:

Manuel Moix