ELECCIONS EUROPEES 26-M

Dolors Montserrat, candidata del PP a les eleccions europees

Gonzalez Pons i López Istúriz completen els tres primers llocs per al projecte a l'Europarlament

Casado aposta per una llista amb «marcat accent català» per «lliurar batalla al fals relat del nacionalisme»

20190401 431465 dolorscanutot 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

L’exministra de Sanitat i actual portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, serà la candidata del Partit Popular a les eleccions europees del pròxim 26 de maig. Així ho ha anunciat el president popular, Pablo Casado, moments abans d’assenyalar que l’actual president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, també formarà part de la candidatura al Parlament Europeu. 

En un esmorzar informatiu d’Europa Press, Casado ha revelat finalment qui encapçalarà la llista per a l’Europarlament. Montserrat, el nom de la qual sonava amb força des de fa temps, liderarà el projecte per la seva "experiència i empenta", ha assenyalat el president del PP. A més, ha emfatitzat la capacitat de la política catalana per "revertir el relat de les ‘fake news’" sobre Catalunya.

Després de quedar-se sense lloc en el projecte dissenyat per Casado per als comicis generals del 28 d’abril, Montserrat abandonarà la Cambra baixa, on és diputada des del 2008, per situar-se com a número u per a Europa en substitució d’Esteban González Pons, que exercia de líder del PP a la UE i que ocuparà el segon lloc de la llista. Serà el secretari del PP europeu, Antonio López Istúriz, qui completarà les tres primeres posicions, segons ha informat el PP.  

Entre els escollits per Casado també es troben dos exministres més de Mariano RajoyJuan Ignacio Zoido i José Manuel García-Margallo, responsables de les carteres d’Interior i Exteriors respectivament. 

El focus en l’independentisme

Amb una llista amb "marcat accent català", Casado ha assegurat que lliuraran batalla a les ‘fake news’ i al fals relat del nacionalisme" català. Un objectiu que, segons ha afirmat, passa per explicar a Europa el que està passant a Espanya. 

Notícies relacionades

En aquest sentit, Montserrat ha assegurat que intentarà "explicar el relat real que Espanya és una gran democràcia, amb una gran Constitució i una gran societat avançada i moderna" que creu en "la llei, en la convivència i en la concòrdia." 

A més, ha assenyalat que el 26-M suposarà un gran repte per als ciutadans espanyols, que hauran de votar amb l’"amenaça de l’antipolítica, del populisme i del nacionalisme que volen trencar la nostra convivència, i trencar amb la UE". Davant d’aquest escenari, la dirigent popular ha apostat per la capacitat del PP perquè "Espanya continuï estant al cor d’Europa" i formant part de les  "decisions importants".