ACTE DEL PSC A TARRAGONA

Sánchez defensa la tasca d'Iceta contra la independència

El president contraposa el PSOE amb el separatisme i la dreta «excloent»

Enalteix el líder del PSC pel seu «compromís amb Catalunya i Espanya»

psc

psc

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un parell de setmanes després de ser investit president, Pedro Sánchezes va desplaçar a Tarragona per assistir a la inauguració dels Jocs del Mediterrani. Nou mesos després va tornar a la ciutat catalana convençut que s’està gestant un triomf electoral que difícilment podia imaginar-se aquell juny que sembla tan llunyà. En la clausura de la convenció municipal del PSC ha fet una defensa tancada del partit i del seu líder, Miquel Iceta, com a dics de contenció contra la independència.

“Quan escolto el retret de la dreta a Miquel Iceta penso que haurien de saber què va fer per Catalunya i per Espanya [...]. Gràcies, Miquel, pel teu compromís amb Catalunya i amb Espanya”, ha apuntat Sánchez, recordant el seu paper en els fets d’octubre del 2017. Iceta, desprésd’embolicar-se amb el tema de la independència en una entrevista al diari ‘Berria’, ha aixecat el to per tornar a deixar tancada la porta a qualsevol referèndum. “Que ningú s’enganyi, no hi haurà independència, no hi haurà referèndum, no hi haurà autodeterminació, però tampoc es condemnarà aquest país a no tenir institucions d’autogovern perquè frenarem el pas a la dreta”, ha sentenciat Iceta, amb referència a la reclamació d’un 155 permanent del trident de la dreta.

El president ha estat flanquejat per Iceta, Jaume Collboni, Meritxell Batet i Josep Fèlix Ballesteros i la plana major d’un PSC que aspira, per primera vegada des del 2008, a tornar a guanyar unes eleccions generals a Catalunya. 

“Tan vàlid és dir-li a l’independentisme que volen una Catalunya per a ells sols i que nosaltres defensem una Catalunya per a tothom com dir-li a la dreta que volen una Espanya per a ells sols i que nosaltres defensem una Espanya per a tothom”, ha exclamat Sánchez després d’assenyalar que aquí també es produeix la tensió planetària entre “societats inclusives o que exclouen qui pensa diferent”.

Ironitzant sobre Rivera i Casado (a Santiago Abascal i Vox ni els ha esmentat directament), ha presumit del que ha aconseguit en 10 mesos i ha demanat un recolzament massiu per poder desenvolupar les mesures que li han quedat pendents. “El 28 d’abril és una oportunitat per tancar l’etapa de l’Espanya insolent, crispada i enfrontada, i obrir les portes a l’Espanya del futur, ¡l’Espanya de la justícia social i la convivència!”, ha clamat, fent bandera de la defensa de les pensions, comprometent-se a blindar-les a la Constitució i atacant els postulats de Daniel Lacalle, guru econòmic del PP, que proposa que les pensions es retallin fins a un 40%.

Notícies relacionades

En aquest punt també ha carregat contra JxCat i ERC per tombar els pressupostos. “¿Què té a veure la revalorització de les pensions amb la independència? L’independentisme i la dreta saben que la independència no es produirà, que l’important és la convivència –ha assenyalat en la seva intervenció més aplaudida. Que deixin d’enganyar. La independència no es produirà no només perquè no sigui constitucional o perquè la comunitat internacional no ho reconegui sinó perquè els mateixos catalans no volen la independència [...] Que siguin valents i els diguin als catalans ‘us hem enganyat’ [...]. Separatistes i separadors no volen dialogar. Viuen del conflicte”.

Batet, cap de llista del PSC el 28-A, ha apuntat que la seva campanya anirà per aquí: una campanya en què contraposaran Sánchez amb el retrocés i el conflicte. “En positiu sense insults i sense exabruptes, això que ho facin altres”, ha assenyalat. “Alguns no han entès que la política no és per enfrontar sinó per al contrari”.