PRESENTACIÓ DE LLISTES DEL PP

Álvarez de Toledo: «TV-3 és de tots o no és de ningú, es tanca i punt»

La candidata popular de Barcelona assegura que només veuen la tele catalana «els que dormen amb el llaç posat»

zentauroepp47489260 primer pla de la candidata del ppc per barcelona al 28 a  ca190330140959

zentauroepp47489260 primer pla de la candidata del ppc per barcelona al 28 a ca190330140959 / Gemma Sanchez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha reclamat aquest dissabte canvis en els continguts informatius del canal públic de televisió de Catalunya, TV-3, i ha assegurat: “O TV-3 és de tots o no és de ningú, es tanca i punt”.

Amb contundència, la candidata del PP ha denunciat que, segons la seva opinió, “TV-3 s’ha convertit en la televisió residual que només veuen els addictes al règim, els que dormen amb el llaç posat.

La primera candidata dels populars per Barcelona ha fet aquestes afirmacions a l’acte depresentació dels caps de llista per les quatre circumscripcions catalanes, que ha clausurat el president del PPC, Alejandro Fernández.

Els candidats del PP a les circumscripcions catalanes / ENRIC FONTCUBERTA (EFE)

“La Junta Electoral Central (JEC) ha dit a TV-3, que paguem tots i que només els representa a ells [els independentistes], que no podia utilitzar frases com presos polítics”, una cosa que a la candidata li sembla de “sentit comú”.

Davant aquesta decisió, ha agregat que el president de la Generalitat, Quim Torra, a qui ha definit com a “testaferro d’un pròfug”, en al·lusió a l’expresident català Carles Puigdemont, ha “xisclat ‘censura’”.

“Una censura tosca és la que exerceix TV-3 cada dia contra la meitat de Catalunya. Fins al punt que TV-3 s’ha convertit en una televisió residual que només veuen els addictes al règim, els que dormen amb el llaç posat. O TV-3 és de tots o no és de ningú, es tanca i punt, ha assegurat la candidata.

Sobre la decisió de la JEC perquè es retirin els llaços grocs dels edificis públics catalans, ha rebutjat que siguin “un símbol pacífic” o una “divisa democràtica” sinó que, segons el seu criteri, “fan efectiva lasubmissió dels ciutadans lliures i iguals de Catalunya”.

Debat a la presó

Cayetana Álvarez ha explicat que rebutja la proposta del candidat independentista Jordi Sànchez de participar en un debat electoral a la presóperquè està processat per “delictes greus contra la democràcia” i la seva presència en una candidatura li produeix el mateix rebuig “que les de Tejero o Milans del Bosch, que també van atemptar contra la democràcia”.

Per això, proposarà un canvi legislatiu perquè les persones processades per rebel·lió no puguin ser candidates.

La candidata del PP per Barcelona ha reconegut que els polítics tenen “mala fama” però, ha puntualitzat, “excepte quan delinqueixen en nom del nacionalisme”, perquè llavors “hi ha una cort que diu ‘pobre, és innocent’” al que ha replicat: “Pobres i innocents nosaltres”.

Aquesta setmana, ha ironitzat,“s’ha posat de moda el perdó i està ple de gent que exigeix que es demani perdó pel passat, per la presa de Mèxic, pel 1714, la guerra civil...”

“Em pregunto quan ens demanaran perdó a nosaltres pel present”, ha afegit, abans de preguntar-se quan els responsables del procés “demanaran perdó a la resta d’Espanya i de Catalunya per la destrucció civil de Catalunya”.

Notícies relacionades

“Si tinguessin vergonya s’agenollarien”, ha afegit, abans de destacar que en el judici del procés que se celebra en el Tribunal Suprem “es demostra fins on va arribar la infecció moral del procés, la destrucció del teixit moral, econòmic, familiar, amical...”.

“Demanin perdó als ciutadans de Catalunya, als demòcrates espanyols, i quan ho facin, jo els contestaré: de moment, jo no perdono”, ha assegurat.