CITA AMB LES URNES

JxCat demana un debat electoral a la presó amb Jordi Sànchez

Reclama a la Junta Electoral Central aquest acte de campanya per facilitar la participació del cap de llista de la marca postconvergent

zentauroepp47050697 graf1363  madrid  21 02 2019   captura de la se al instituci190327183504

zentauroepp47050697 graf1363 madrid 21 02 2019 captura de la se al instituci190327183504 / Tribunal Supremo

1
Es llegeix en minuts
Efe

Junts per Catalunya ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que autoritzi la celebració d’un debat electoral a la presó madrilenya de Soto del Real durant la campanya de les eleccions generals del 28 d’abril. La coalició fa la reclamació per facilitar la participació en el debat del seu candidat, Jordi Sànchez.

A la sol·licitud enviada a l’organisme electoral, JxCat defensa que, amb la celebració i la publicitat del debat, es garantirien, "tot i que parcialment", els drets polítics tant dels aspirants privats de llibertat com dels electors. Al contrari, continua el text, "difícilment tindran la possibilitat d’escoltar aquells candidats que són a la presó i el contrast amb els altres".

En la missiva es concreta que aquest eventual debat hauria de comptar amb tots els candidats i candidates de les formacions que van obtenir representació parlamentària el 2016 per la circumscripció de Barcelona, sempre que acceptin la invitació. Així mateix, s’estableix que el moderaria un professional dels mitjans de comunicació i seria accessible a la cobertura de la premsa.

Sànchez, expresident del’Assemblea Nacional Catalana  (ANC) està en presó preventiva des del 16 d’octubre del 2017 i és un dels acusats del judici al procés al Tribunal Suprem (TS).

Notícies relacionades

Per informar de la sol·licitud feta davant de la JEC, JxCat ha enviat una carta aquest dimecres a la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries. En aquesta carta insisteix que "el senyor Jordi Sànchez no té cap comunicació restringida per ordre judicial, i per això no hi ha motiu aparent per no autoritzar aquest acte. El centre, a més, afegeix, disposa d’una sala d’actes "adequada" per acollir-lo.

"Exercir els seus drets"

En roda de premsa al Parlament, la número dos de JxCat per Barcelona per a les generals, Laura Borràs, ha remarcat que Sánchez, igual que el líderd’ERC,  Oriol Junqueras, és un candidat no condemnat i que, per tant, haurien de tenir els seus drets polítics "intactes".  "El que demana és poder exercir els seus drets polítics i participar en un debat electoral. Si no pot sortir de presó, que sigui el debat electoral el que vagi a la presó", ha resolt.