Sense autorització oficial

Catalá afirma que no necessita el permís del Congrés per treballar al sector privat

L'exministre defensa que va demanar a la cambra que estudiés el seu cas, però que no ho va fer perquè es van dissoldre les Corts

catala

catala / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El diputat del PP i exministre de Justícia Rafael Catalá ha reconegut aquest dimarts que no té autorització del Congrés per exercir les seves activitats privades, però que no necessita aquest aval perquè ja ha obtingut el permís de l’Oficina de Conflicte d’Interessos, que depèn del Ministeri d’Administracions Públiques.

Així ho ha explicat Catalá en declaracions al Congrés, abans d’assistir al’homenatge que les Corts han retut a José Pedro Pérez Llorca, un dels set pares de la Constitució que va morir fa unes setmanes.

El diputat popular, que l’octubre passatva ser fitxat pel bufet Herbert Smith Freehillsbufet Herbert Smith Freehills, ha assenyalat que va demanar a la Cambra la compatibilitat per compaginar l’escó amb les seves activitats privades. L’encarregada d’autoritzar les activitats alienes a la cambra és la Comissió de l’Estatut del Diputat, que no va arribar a estudiar la petició de l’exministre perquè les Corts es van dissoldre per la convocatòria de les eleccions generals.

Notícies relacionades

Catalá continuarà sent diputat fins a les eleccions com a membre de la Diputació Permanent del Congrés i previsiblement després perquè repeteix com a número u del PP per Conca. Si és reelegit haurà de tornar a demanar autorització a la Comissió de l’Estatut del Diputat.

En qualsevol cas, segons ha remarcat aquest dimarts, no li "cal" l’aval de la Cambra per a treballar a l’empresa privada perquè ja té l’autorització de l’Oficina de Conflicte d’Interessos. "He complert estrictament amb les normes i les obligacions per poder exercir activitats compatibles que m’han sigut autoritzades ja per l’oficina de conflicte d’interessos", ha defensat en declaracions als mitjans