diputat amb corts dissoltes

Catalá treballa en el sector privat sense autorització del Congrés dels Diputats

L'exministre de Justícia treballa d'advocat i de conseller a l'Atlètic de Madrid i a Legálitas

zentauroepp43243365 graf2302  madrid  09 05 2018   el presidente del ejecutivo  180509100602

zentauroepp43243365 graf2302 madrid 09 05 2018 el presidente del ejecutivo 180509100602 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat del PP Rafael Catalá treballa en el sector privat malgrat no tenir ’autorització del Congrés dels Diputats, segons explica 'Elplural.com'. El també exministre de Justícia no ha rebut el plàcet de la Cambra Baixa per reemprendre les activitats després d’abandonar el Govern, amb la moció de censura de Pedro Sánchez. Tal com informa aquest digital, la consecució d’aquest permís és necessària per a qualsevol aforat que vulgui compaginar la seva tasca parlamentària amb el sector privat.

Ara mateix, Catalá és diputat a les Corts (ja que està a la Diputació Permanent)  i presideix la Comissió d’Interior, i també té un lloc orgànic en el PP, dins del comitè executiu. A més, té altres llocs de treball que no apareixen en la seva declaració d’activitats, sense actualitzar des del 2016, data en la qual va ser elegit diputat per Conca.

En concret, aquest mitjà informa que Catalá és ‘senior advisor’ del bufet anglès Herbert Smith Freehills, membre del Patronat de la Fundació Legálitas, membre  del Patronat de la Fundació Atlètic de Madrid i lletrat en exercici del Col·legi d’Advocats de Madrid. Malgrat això, no consta que l’exministre hagi realitzat el tràmit obligatori davant del Congrés

Diputat després del 28-A

Notícies relacionades

Catalá també repetirà com a diputat després de les eleccions generals del 28-A. Aquest mateix dissabte, l’exministre amb Mariano Rajoy emmarcava en la normalitat la renovació en els cap de cartell que ha realitzat Pablo Casado. Segons ell, tots estan "al mateix vaixell i amb els mateixos principis", i per això ha rebutjat les idees de purga i neteja: "Qualsevol partit polític, com qualsevol organització, ha de tenir una una renovació."

"Mantinc el meu compromís amb el PP i amb Conca i estic molt content", va proclamar al final de l’acte de presentació de candidats al Cercle de Belles Arts de Madrid.