TROBADES AMB ELS PRESOS

Membres del PSC i de l'òrbita dels comuns, entre els polítics que han visitat els líders independentistes a les presons catalanes

Joan Josep Nuet i Elisenda Alamany, ara a les llistes d'ERC, són alguns dels membres de Catalunya en Comú-Podem que s'han reunit amb els presos

En la llista de visites hi consten alcaldes, exconsellers socialistes i l'expresident de la Generalitat José Montilla

zentauroepp45525485 pablo iglesias181019162231

zentauroepp45525485 pablo iglesias181019162231 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
ACN

Durant els vuit mesos que els líders independentistes han estat confinats en presons catalanes, han sigut nombroses i variades les visites que han rebut, no només per part de membres dels seus partits. Eldiario.es ha tingut accés a la llista de visites, en la qual consten polítics socialistes i de l’òrbita dels comuns.Un dels noms que apareix és el de l’expresident de la Generalitat i senador, José Montilla. També consten les visites de l’exministra de Sanitat, Leire Pajín, les diputades del PSC Alícia Romero i Marta Moreta, els exconsellers socialistes Mar Serna, Joaquim Nadal i Josep Maria Vallès. També els han visitat alguns alcaldes socialistes com Antoni Balmón –Cornellà–, Antoni Poveda –Sant Joan Despí–, Núria Parlon –Santa Coloma– i el cap de llista dels socialistes a Barcelona, Jaume Collboni.

També membres de l’òrbita dels comuns s’han reunit repetides vegades amb els polítics catalans. El secretari general de Podem Pablo Iglesias, el cap de llista d’En Comú Podem per a les eleccions generals del 28-A Jaume Asens i l’exdiputat al Congrés i el Parlament Xavier Domènech són alguns dels líders dels comuns que han visitat els presos al llarg dels vuit mesos. També apareixen representants del món local com l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, el primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello i les regidores Gala Pin i Janet Sanz. Els parlamentaris Marta Ribas i Joan Coscubiela, la diputada Lucía Martín i l’eurodiputat d’ICV Ernest Urtasun, també han visitat en algun moment els independentistes.

Notícies relacionades

Es pot destacar també que Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet, els dos exdiputats de Catalunya en Comú-Podem i ara en les llistes d’Esquerra Republicana per a l’alcaldia de Barcelona i el Congrés, respectivament, també consten en la llista de visites.

Finalment també apareixen els líders sindicals de CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros.