ACTE A L'HOSPITALET

Calvo "Acabarem en els Picapedra"

La vicepresidenta critica la regressió dels qui dubten que hi hagi violència de gènere

zentauroepp47178541 calvo190301130605

zentauroepp47178541 calvo190301130605

2
Es llegeix en minuts
Agencias

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha criticat aquest diumenge els qui des de la dreta posen en dubte que existeixi la violència de gènere: "No ens ho podem creure. Retrocedirem, no 40 anys; acabarem en els Picapedra com això continuï així".

Al presentar la candidata del PSC a la reelecció a l’Alcaldia de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, també ha criticat la dreta a Andalusia, on veu un "govern radical de dretes", i a més ha insistit que no els obligaran a tenir desmemòria, i ha lamentat que diguin 'sacahuesos' als qui volen buscar els seus familiars represaliats pel franquisme.

Calvo ha defensat que els socialistes són al lloc "de l’equilibri, de la prudència amb valentia," pel que ha cridat a deixar-se d’entelèquies i baixar a la realitat, on hi ha els problemes.

Ha destacat la maduresa del socialisme, que segons ella s’ha demostrat quan la situació és complexa, i ha criticat que "hi ha altres que se’n van, que no han sabut rendibilitzar el cabal de confiança que Catalunya els ha donat", en referència velada a la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ara candidata a les generals.

"D’altres se’n van quan la situació és complexa, utilitzen a Catalunya per al seu rèdit electoral i després abandonen Catalunya, se’n van a altres llistes que són més còmodes", ha insistit la vicepresidenta socialista, qui ha assegurat que això no els passa mai.

No seran covards

Ha opinat que Catalunya ha desenvolupat el nivell d’autonomia més alt de la història amb la Constitució, per la qual cosa ha promès que els socialistes no seran covards en les seves polítiques: "Ningú ens dirà com s’espavila una Catalunya a Espanya, i una Espanya que defensa Catalunya".

Calvo ha reiterat que estimar Catalunya "és respectar-la i no utilitzar-la; és conèixer-la i deixar-li el seu lloc a Espanya, no posar-la en un debat que no té sentit", després de la qual cosa ha apostat pel diàleg i la llei per resoldre el conflicte català, davant aquells que amenacen amb aplicar un 155 permanent no revisable, en les seves paraules.

Ha assegurat que viatja aquest diumenge a Catalunya "per protegir-la dels separatistes i els separadors", i ha demanat que la gent surti a votar-los perquè assegura que els socialistes entenen la diversitat territorial.

A més, ha demanat a la Generalitat "deixar-se de llaços i posar-se a terra" per resoldre els problemes a Catalunya, i els ha acusat d’estar tot el dia posant i traient llaços i pancartes i de votar amb la dreta per tombar els Pressupostos del Govern de Pedro Sánchez, informa Europa Press.

Els "nouvinguts"

Notícies relacionades

A més ha criticat els partits "nouvinguts", que segons ella pretenen dir què és i que no és la Constitució, ha cridat a la participació per guanyar en les urnes i ha desitjat tenir una majoria i poder dur a terme el seu propi projecte, així com governar amb ànim constructiu, ha dit.

"D’altres s’enreden perquè venen a la política amb projectes personals i atropellats", segons Calvo, que ha afegit que els socialistes tenen experiència però també innovació constant, i ha reiterat que aposten per la redistribució del benestar i la riquesa.