LLOC SIMBÒLIC

La filla d'Ernest Lluch tancarà la llista dels comuns per al 28-A

Rosa Lluch defensa el "dret a decidir" i s'oposa a la independència

zentauroepp47295211 pla curt de jaume asens  n mero 1 de catalunya en com  a la 190310175511

zentauroepp47295211 pla curt de jaume asens n mero 1 de catalunya en com a la 190310175511 / Pol Sola

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

Rosa Lluch, professora universitària i filla de l’exministre socialista assassinat per ETA Ernest Lluch, tancarà la llista dels comuns per Barcelona en les eleccions generals del 28 d’abril, encapçalada per Jaume Asens.

Professora del departament d’Història Medieval, Paleografia i Diplomàtica de la Universitat de Barcelona, i doctora en Història per la Universitat de Girona, Rosa Lluch està especialitzada en la resolució de conflictes, on ha tingut un paper actiu en el procés de pau a Euskadi.

Recentment va participar en la jornada Construint la Pau, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu de generar un corrent d’opinió favorable en tot l’Estat a l’acostament dels presos d’ETA al País Basc. 

Notícies relacionades

Durant aquella jornada Lluch va entrar directament en contacte amb Asens, llavors tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament. En aquesta trobada, la filla d’Ernest Lluch es va mostrar crítica amb el PSC "per les últimes polítiques de la formació i per la falta d’acompanyament a les víctimes", segons fonts dels comuns. Ara ocuparà un lloc simbòlic en la llista d’En Comú Podem.

Rosa Lluch és favorable al "dret a decidir", i també contrària a la independència, tant de Catalunya com d’Euskadi. En els últims temps "s’ha mostrat favorable a la necessitat de recuperar la via del diàleg" entre Catalunya i la resta d’Espanya, i va ser crítica amb l’aplicació del 155.