Projecte polític diferent

Ciutadans reitera que no es presentarà amb el PP en les llistes al Senat

Fernando de Páramo ha expressat la seva disposició a arribar a acords per defensar la Constitució

zentauroepp34930635 barcelona 05 08 2016 politica el secretario de comunicaci n 170124141710

zentauroepp34930635 barcelona 05 08 2016 politica el secretario de comunicaci n 170124141710 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Ciutadans ha tornat a rebutjar la proposta del PP de presentar-se junts a les pròximes eleccions generals en les candidatures al Senat, si bé ha expressat la seva disposició d’arribar a acords amb aquest partit per defensar la Constitució i la unitat d’Espanya. 

Així ho va dir aquest dijous el secretari de Comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo. "Som dues formacions diferents i ens presentarem d’aquesta manera", va afirmar en declaracions a La Sexta, indicant que la formació taronja té un "altre projecte" polític diferent al del PP. 

"Nosaltres, per defensar la Constitució, la unió de tots els espanyols i davant del que està passant a la nostra terra, per a tot això, sens dubte que ens trobaran per arribar a acords", va assegurar després de recordar que l’octubre del 2017, després del referèndum il·legal i la declaració d’independència a Catalunya, Ciutadans va recolzar al Senat, junt amb el PP i el PSOE, l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. 

Descartat al febrer

Tot i que els populars han tornat a oferir aquesta setmana a Ciutadans la possibilitat de compartir les candidatures al Senat –per crear una "aliança de senadors per Espanya i la Constitució" que sumi més escons al Senat–, el partit d’Albert Rivera ja s’hi va negar fa un mes

Notícies relacionades

El secretari general de la formació taronja, José Manuel Villegas, va assenyalar llavors que això no era possible, malgrat que els dos partits coincideixen en la seva preocupació per la qüestió catalana i pelpaper de l’independentisme. "També ens separen moltes coses" i "crec que seria confondre els espanyols que hi pogués haver qualsevol tipus d’acord de coalició", va explicar. 

Ciutadans ja va fer públiques aquest dimecres les seves llistes completes per a les eleccions del 28 d’abrilllistes completes , tant al Congrés com al Senat, en totes les circumscripcions. El PP, fins aquest divendres al matí, només havia confirmat la majoria delscaps de cartell a la Cambra Alta. Dilluns que ve acaba el termini per registrar les candidatures davant de les juntes electorals.