'CAS VILLAREJO'

El Suprem arxiva unes denúncies contra Delgado i Garzón per encobrir delictes

La llavors fiscal afirmava en una xerrada que en un viatge a Colòmbia va veure com "una sèrie de jutges i fiscals espanyols van acabar amb menors d'edat"

undefined46975461 madrid 15 02 2019  pol tica   rueda de prensa posterior al c190215142751

undefined46975461 madrid 15 02 2019 pol tica rueda de prensa posterior al c190215142751 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Tribunal Suprem ha arxivat unes denúncies contra la ministra de Justícia, Dolores Delgado, i l’exjutge Baltasar Garzón per suposat encobriment i omissió del deure de perseguir delictes en relació amb el contingut d’unes converses amb l’excomissari José Manuel Villarejo.

El digital Moncloa.com va publicar el setembre de l’any passat el contingut de gravacions de converses durant un dinar que Dolores Delgado i Baltasar Garzón haurien tingut l’octubre del 2009 amb Villarejo, en les qual la llavors fiscal afirmava que en un viatge de treball a Cartagena de Indias (Colòmbia) va veure com "una sèrie de jutges i fiscals espanyols van acabar amb menors d’edat". 

En una interlocutòria l’alt tribunal acorda la inadmissió de les denúncies presentades per un particular i el sindicat Manos Limpias contra Dolores Delgado i Baltasar Garzón per la suposada omissió del deure de perseguir delictes i presumpte encobriment després d’haver tingut coneixement de la comissió de determinats delictes relacionats amb menors.

Notícies relacionades

El Suprem assumeix el criteri de la Fiscalia i arxiva les denúncies al considerar que cap dels arguments exposats en aquestes gravacions porta a la conclusió que hi hagi cap element per apreciar l’existència d’una omissió de perseguir un delicte. Afegeix que, a més, en el cas que existís aquest hipotètic delicte estaria prescrit pel temps transcorregut.

El Tribunal conclou que els fets coneguts pels denunciats no tenen la concreció necessària per poder tenir un encaix en cap tipus penal.