Nova entrega dels àudios

Delgado revela que jutges i fiscals van acabar amb menors en un viatge a Colòmbia

"Es van aixecar a tota pastilla quan ens van veure", relata la ministra sobre la trobada amb una delegació judicial espanyola

delgado-cont-a-villarejo-un-encuentro-de-jueces-y-fiscales-con-menores-en-colombia / periodico

1
Es llegeix en minuts

Nova entrega delsàudios del dinar entre la ministra de Justícia, Dolores Delgado, i l’excomissari José Villarejo. Segons la web ‘moncloa.com’, en aquest dinar Delgado va revelar que en un viatge de feina de diversos dies a Cartagena de Indias (Colòmbia) va veure com "una sèrie de jutges i fiscals espanyols van acabar amb menorsd’edat".

Aquest relat l’iniciaBaltasar Garzónen la sobretaula quan comenta, de forma distesa, una anècdota que li va passar en aquesta ciutat colombiana, on havia estat dues vegades consecutives en un interval de cinc mesos. A continuació, un dels comissaris de la taula porta a col·lació que un tal "Juan Antonio" (potser Juan Antonio González àlies ‘JAG’, cap de la Comissaria General de Policia Judicial en aquell 2009) "ho explica tot" i esmenta la utilització d’un "putiferi" per fer confessar informació a determinades persones.

Notícies relacionades

El magistrat Baltasar Garzón es mostra sorprès per aquest fet i, d’improvís, porta la conversa a un afer tèrbol que Delgado va viure en persona. "Crec que hi ha uns jutges i unes jutges, us ho explicarà aquí la...", diu l’exmagistrat en l’àudio. Tots els presents callen i la llavorsfiscal de l’Audiència Nacionalcomença a narrar la seva història: Afirma que anar una jutge de l’Audiència Nacional a Cartagena de Indias i una sèrie de jutges "delSuprem, de laFiscalia General, catedràtics, naps i cols".

La llavors fiscal prossegueix el relat explicant que els membres de la delegació judicial espanyola els van fer el buit a ella i a la magistrada de l’Audiència Nacional.  "Vam intentar quedar-hi i ens deien que no. Ens en vam a sopar, ella i jo soles, paraula d’honor, i vam anar a fer mojitos en un lloc que havien dit que anéssim. I ens vam anar allà les dues. Estàvem assegudetes les dues soles i quina va ser la nostra sorpresa quan vam veure el grup de tios del Suprem, de la Fiscalia General...". "Amb 17 anys, eh..."., intervé llavors un comissari de la taula. "¡Menors d’edat! Es van aixecar a tota pastilla quan ens van veure, es van comerçar a atabalar perquè ens havien vist", afegeix Delgado.