REACCIONS DE CIUTADANS i EL PP

Rivera sol·licita treure els fons públics a la CUP després dels atacs d'Arran a les seus del PP i Ciutadans

Casado insisteix a il·legalitzar les joventuts cupaires

zentauroepp46207584 20181210181210191500

zentauroepp46207584 20181210181210191500 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Cs, Albert Rivera, ha plantejat aquest dimarts que es retirin a la CUP els fons públics que rep de l’Estat per haver comès "atemptats i atacs" contra altres forces, amb referència als incidents aquest dimarts a la seva seu i a la del PP a Barcelona, reivindicada per Arran, les joventuts del partit independentista. Segons la seva opinió, "no té cap sentit" que un grup parlamentari es dediqui a atemptar contra les seus d’altres formacions, insistint que no es poden donar diners als que "utilitzen la violència".

La seu del partit s’ha despertat aquest dimarts amb vidres de la seva façana trencats i pintades amb la firma d’Arran i el missatge "Pels nostres cossos no passareu".

Segons Rivera, ja ha arribat el moment de traslladar a partits i institucions de l’Estat que "no podrà rebre diners públics qui es dedica a trencar la convivència i la democràcia", i ha plantejat la necessitat d’obrir un debat que abordi aquesta qüestió.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el president del PP, Pablo Casado, ha insistit a sol·licitar la il·legalització d’Arran, igual que es va fer amb les que promovien la ‘kale borroka’ al País Basc.  "Aquests atacs són inadmissibles, són pura 'kale borroka', s’ha d’aplicar la llei que està en vigor des del 2002 i que diu que aquelles organitzacions que encoratgin la violència han de ser il·legalitzades", ha assegurat.

"Quan es va aprovar aquella llei es va dir que cremaria Troia, però l’únic que van deixar de cremar van ser marquesines i caixers. El que està passant a Catalunya és molt seriós: ataquen el garatge del nostre president regional, li punxen les rodes i pinten esvàstiques al seu cotxe, ataquen el domicili de Dolors Montserrat i fan un escarni a Andrea Levy. Això és la 'kale borroka'", ha insistit.