"poden fer el que vulguin"

Una associació de militars defensa els generals retirats que han fitxat per Vox

El president d'AME afegeix que quan estan en actiu són "neutrals" i respecten la legislació

Una associació de militars defensa els generals retirats que han fitxat per Vox
1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Associació de Militars Espanyols (AME) ha defensat aquest dimarts que tots aquells membres de les Forces Armades retirats "poden fer el que vulguin", fins i tot iniciar una carrera política.

Així s’ha pronunciat el president d’aquest col·lectiu, el coronel retirat Leopoldo Muñoz sobre la polèmica sorgida després que Vox hagi incorporat a les seves files generals retirats.

Notícies relacionades

"Els militars retirats poden fer el que vulguin", ha afirmat el president d’aquest col·lectiu que engloba militars retirats, recolzant la seva afirmació en l’article 115 de la Llei de la Carrera Militar, que afirma que "els militars de carrera al passar a retir cessaran definitivament en la relació de serveis professionals amb les Forces Armades i deixaran d’estar subjectes al règim general de drets i deures dels membres de les Forces Armades i a les lleis penals i disciplinàries militars". 

Ha defensat que els militars quan estan en actiu són "neutrals" i "molt respectuosos amb la legislació", i ha afegit que aquestes crítiques es deuen al temor que tenen alguns partits que l’alta consideració que els espanyols tenen de les Forces Armades es traslladi als militars retirats que fan el salt a la política.