pugna amb els susanistes

Borrell, sobre les llistes del PSOE: "Sempre s'acaba resolent d'una forma que no és del gust de tots"

Hi ha hagut un procés en el qual cada vegada més s'escolten els militants", afirma Narbona

undefined47011544 madrid 18 02 2019 politica reunion de la ejecutiva federal d190218130104

undefined47011544 madrid 18 02 2019 politica reunion de la ejecutiva federal d190218130104

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre d’Afers Exteriors, la UE i Cooperació, Josep Borrell, ha assegurat aquest dilluns que la confecció de les llistes electorals sempre són motiu de "polèmica" i entén que es resolen d’una forma que no és "del gust de tots".

Així s’ha expressat sobre el xoc entre Ferraz i la federació andalusa pel disseny de les llistes de cara als comicis del 28 d’abril. "Les llistes en la llarga història del PSOE sempre és un tema complex, difícil, polèmic, sempre s’acaba resolent d’una forma que no és del gust de tots", ha assenyalat.

"Al final el comitè federal pren la decisió, i es va prendre sense cap vot en contra", ha apuntat Borrell. La direcció federal del PSOE de Pedro Sánchez va exercir aquest diumenge la seva potestat per canviar substancialment les llistes al Congrés i el Senat per a les eleccions generals del 28 d’abril proposades per la federació andalusa. Malgrat les negociacions que es van prolongar fins a l’últim minut entre Ferraz i el PSOE andalús, no ha sigut possible el pacte.

"No he seguit el procés d’elaboració de les llistes. Si em pregunten per la composició a Andalusia, no la sé", ha assenyalat el ministre, que es presentarà a les eleccions al Parlament Europeu, com a cap de llista del PSOE el 26 de maig.

Per la seva part, la presidenta del PSOE i candidata al Senat, Cristina Narbona, ha assegurat que les llistes s’han dissenyat escoltant els militants socialistes. D’aquesta forma, ha minimitzat el xoc per la confecció de les llistes amb la federació andalusa que lidera Susana Díaz. En una entrevista a RNE, la dirigent ha defensat que el PSOE és una formació en què "cada vegada té més pes l’opinió dels militants".

"Tot i que hi hagi una responsabilitat de les direccions regionals, a Andalusia va ser la direcció regional la que va decidir quines persones eren a les llistes autonòmiques, i ara es tractava de llistes al Parlament Europeu, al Congrés i al Senat", ha explicat. "Hi ha hagut un procés en el qual cada vegada més s’escolten els militants", ha al·legat Narbona.

Notícies relacionades

La número dos del PSOE, Adriana Lastra, ha defensat aquest dilluns la renovació en les llistes electorals que presentarà el partit per a les pròximes generals d’abril i les municipals, autonòmiques i europees del maig. "No ens podem presentar sempre amb els mateixos candidats, amb les mateixes cares. No només es tracta de renovar el projecte polític, sinó també de renovar candidatures", ha subratllat la vice-secretària general en una entrevista a Antena 3.

La direcció federal del PSOE de Pedro Sánchez va exercir aquest diumenge la seva potestat per canviar substancialment les llistes al Congrés i el Senat per a les eleccions generals del 28 d’abril proposades per la federació andalusa. Malgrat les negociacions que es van prolongar fins a l’últim minut entre Ferraz i el PSOE andalús, no ha sigut possible el pacte. Sobre les paraules de la líder andalusa, que va acatar la decisió de les llistes assenyalant que en pren “nota”, la presidenta del PSOE ha volgut posar de manifest que Díaz també va dir que "tocava treballar tots junts" de cara a la cita electoral.