REACCIÓ

Borrell ironitza sobre la marxa de Madrid: "¡Que repressiu que és aquest país!"

El ministre d'Exteriors insisteix a Torra que el dret a la secessió "no existeix"

zentauroepp47368599 borrell190318093242

zentauroepp47368599 borrell190318093242 / JO O RELVAS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, ha recorregut aquest dilluns a la ironia per respondre el president Quim Torra i les seves acusacions que Espanya és un país repressiu. I ha posat com a exemple la manifestació de dissabte passat a Madrid, en què l’independentisme va fer una marxa lliurement pel centre de Madrid.

"Torra va venir a visitar-nos a Madrid l’altre dia molt lliurement, que repressiva que és Espanya, ¿veritat? "La gent es manifesta tranquil·lament pel carrer i no passa res. ¡Que repressiu que és aquest país’", ha etzibat en declaracions a la COPE.

Borrell també ha replicat a Torra que el dret a la secessió "no existeix" i li ha recordat que Europa ja ha mostrat el seu recolzament a la unitat d’Espanya i a les actuals fronteres.

El titular d’Exteriors ha destacat que el "problema" de Catalunya té conseqüències i posa en perill l’estabilitat política a Europa. En aquest sentit, ha recordat que la voluntat de secessió d’una part de la població també passa en altres regions europees. Però ha volgut remarcar que la UE ja ha respost a aquesta voluntat de secessió d’una part dels catalans.

"El que passa és que Torra i Carles Puigdemont no se’n volen assabentar. Europa ja ha dit que protegeix la integritat territorial dels estats, que respecta les actuals fronteres i que recolza la unitat d’Espanya", ha afegit, abans de puntualitzar que en realitat Puigdemont sí que se n’ha assabentat i per això ha qualificat la UE com "un conjunt de països decadents". "Continuem desbarrant", ha recalcat.

Delegacions a l’exterior

Notícies relacionades

Preguntat per la situació de les delegacions catalanes a l’exterior que el Govern central ha portat a la justícia, Borrell ha assegurat que els tribunals als quals va recórrer "no han dit res" i va lamentar que algunes delegacions catalanes serveixen "per a poc més que alimentar la propaganda antiespanyola". Borrell va recórrer als tribunals al considerar que el Govern català havia incomplert els tràmits administratius per reobrir les delegacions després de l’aplicació del 155.

Sobre la composició de les llistes del PSOE a les eleccions del 28-A, Borrell ha recordat que ja no és membre del comitè federal i que no ha seguit el procés d’elaboració. No obstant, ha apuntat que sempre és una qüestió polèmica i difícil, i que la solució mai és del gust de tots. Així mateix, ha recordat que en el comitè federal del PSOE d’aquest cap de setmana no hi va haver cap vot en contra malgrat el descontentament de Susana Díaz.