Trasllat del dictador

Mingorrubio, un cementiri ple de franquistes

El cementiri reuneix noms il·lustres de la dictadura i està presidit pel panteó dels Franco

20190315 429461 cementeriofrancor 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cementiri de Mingorrubio, al districtedel Pardo, a Madrid, gestionat per l’ajuntament, acull un elevat nombre d’alts càrrecs del franquisme. És en aquest cementiri, a 50 quilòmetres del Valle de los Caídos, on la família del dictador té un panteó. Des del 7 de febrer del 1988 hi reposa Carmen Polo, dona de Franco, en una cripta que ocupa tota la planta amb una cúpula voltada, amb capacitat per a unes nou sepultures més. A mitjans dels anys 60 el cementiri ja era vist com l’última casa dels Franco. El panteó és propietat de Patrimoni Nacional.

Notícies relacionades

També estan enterrades en aquest cementiri nombroses personalitats de l’època franquista, dos presidents del Govern: l’almirall Luis Carrero Blanco i Carlos Arias Navarro. I ministres franquistes: Nemesio Fernández Cuesta Illana, Pablo Martín Alonso, Demetrio Carceller Segura, Pedro Nieto Antúnez o Félix Álvarez-Arenas Pacheco. També hi ha un altre Francisco Franco, cosí del dictador, un dels seus màxims col·laboradors.

A més, al cementiri del Pardo també hi ha enterrats Francisco Fernández Ordóñez, ministre d’Hisenda i Justícia amb Adolfo Suárez i d’Exteriors amb Felipe González, i Juan José Rosó, titular de la cartera d’Interior amb Suárez i Calvo Sotelo.