Òmnium diu que el Govern central "encara està a temps de retirar les acusacions" contra els presos

foto 3471399

foto 3471399

1
Es llegeix en minuts

 El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha afirmat aquest dijous que el Govern central "encara està a temps de retirar" les acusacions de malversació i sedició contra els presos sobiranistes, que estan sent jutjats al Tribunal Suprem.

  Ho ha dit en el primer judici popular 'Jo acuso' que ha organitzat Òmnium a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) en el marc de la seva campanya contra el judici al procés independentista.

  Mauri ha insistit que el Govern de Pedro Sánchez "encara no ha donat les explicacions pertinents de per què s’està acusant els presos polítics de malversació i sedició", i ha afirmat que l’Executiu no pot mantenir aquestes acusacions si realment creu en el diàleg.

Notícies relacionades

  També ha recriminat que en el judici "al costat de l’extrema dreta s’hi asseu l’Advocacia de l’Estat, que rep ordres directes del Govern", i ha assegurat que s’hi intenta criminalitzar la desobediència civil i la mobilització.

  En l’acte hi han participat el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens; l’exdiputada de la CUP al Parlament Gabriela Serra, i el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo, que han criticat la "politització del judici" i han alertat de la vulneració del dret que, segons ells, pateixen els acusats.