NOVA PETICIÓ

Cs reclama a la JEC que traslladi el cas a la fiscalia perquè investigui Torra

Els taronges demanen que s'activi l'ordre d'efectuar la retirada de pancartes i llaços a Interior i als Mossos

El president replica que aquesta formació "es passa la vida presentant querelles, i això no és fer política"

zentauroepp47334771 lazo amarillo en la gene190313185255

zentauroepp47334771 lazo amarillo en la gene190313185255 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Transcorregut el termini donat per la Junta Electoral Central (JEC) perquè la Generalitat retiri les pancartes en favor de la llibertat dels independentistes empresonats i els llaços grocs dels edificis públics, Ciutadans ha tornat a acudir a aquest òrgan per exigir que doni l’ordre al Departament de Acció Exterior, Relacions Institucional i Transparència, al Departament d’Interior i als Mossos d’Esquadra d’efectuar-ne la retirada i que traslladi el cas a fiscalia perquè estudiï una possible "responsabilitat penal" del president Quim Torra.

En el recurs de la Generalitat a la JEC, Torra apel·la a la llibertat d’expressió i a la "dificultat legal" de complir el requeriment i defensa que l’estelada no és un símbol partidista, sinó que representa "un anhel de llibertat i una reivindicació democràtica".

El responsable de l’àrea constitucional de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, ha comparegut davant dels periodistes a la plaça de Sant Jaume per deixar evidència de l’"incompliment" del Govern. "És absolutament intolerable que tot l’espai públic català estigui ocupat i envaït per una simbologia ideològica asfixiant que exclou la meitat dels catalans i que impedeix la llibertat expressió, que exigeix neutralitat en l’espai públic", ha insistit Girauta, i ha postil·lat que "per a súmmum, tenim als edificis públics retrats de candidats colpistes en aquestes eleccions".

Aquesta matinada un grup d’encaputxats ha despenjat el llaç groc de la façana de l’Ajuntament de Barcelona després de protagonitzar un estira-i-arronsa amb els agents de la Guàrdia Urbana. L’acció ha sigut difosa des del compte de Twitter de 'Los de Artós', una organització de joves vinculada a l’extrema dreta. "Tinc moltíssim interès a saber si Ada Colau ha transmès ordres a la Guàrdia Urbana per protegir la simbologia il·legal", ha etzibat Girauta en relació amb aquests fets. 

"Això no és fer política"

Notícies relacionades

El president ha replicat a Cs des del port de Tarragona i els ha demanat que facin política en comptes del que considera crispar i denunciar: "Es passa la vida presentant querelles. I això no és fer política", ha etzibat. "Li demanem que faci política, que debati, que presenti les seves propostes al Parlament i, si creu que hi ha prou consens per guanyar-les, ja ho veurem", ha afegit.

Torra també ha condemnat els fets ocorreguts aquesta matinada: "Ho lamento moltíssim, perquè aquest país ha fet dels valors de la democràcia, dels valors de la justícia i del valor de la no-violència la seva raó de ser", ha conclòs.