'CAS BOREAS'

L'expresident de la Diputació de Lleida formarà part d'una comissió sobre els fets pels quals està imputat

ERC i la CUP consideren que el fet que Joan Reñé estigui en aquesta comissió la desvirtua

zentauroepp45427147 11 10 2018 lleida    joan re e roda premsa dimissi  com a pr190313134209

zentauroepp45427147 11 10 2018 lleida joan re e roda premsa dimissi com a pr190313134209

2
Es llegeix en minuts
ACN

L’expresident de la Diputació de Lleida Joan Reñé formarà part de la comissió informativa creada per la institució sobre el 'cas Boreas', en el qual Reñé està investigat juntament amb 23 persones més per suposades irregularitats en l’adjudicació d’obra pública.

Així ho va decidir el grup del PDECat a la diputació en una reunió celebrada dilluns a la nit, després que Reñé hagués sol·licitat formar-ne part durant el ple en el qual es va aprovar la creació de la comissió informativa. Desd’ERC, que ha impulsat la comissió, han criticat la decisió del PDECat i la consideren "una clara demostració que la comissió no tingui cap utilitat". La comissió es constituirà i es reunirà per primera vegada el pròxim dilluns.

La imputació en el 'cas Boreas' va portar Reñé a dimitir com a president de la Diputació de Lleida el mes d’octubre passat.

La composició

La comissió estarà integrada per set diputats del PDECat, uns dels quals serà Reñé, tres d’ERC, un del PSC, un d’Unitat d’Aran (UA), un de Ciutadans, un de la CUP i un del PPC.

El ple de la Diputació de Lleida del 31 de gener va acordar la creació d’aquesta comissió, a proposta d’ERC. Durant la sessió, Joan Reñé va criticar la decisió però va expressar la seva voluntat de formar-ne part per poder aportar el seu punt de vista sobre el cas de primera mà.

En l’última sessió plenària, la presidenta de la diputació lleidatana, Rosa Maria Perelló, va assenyalar que, segons el seu parer, Reñé, que va ser detingut el 2 d’octubre del 2018 per aquest cas, no hauria de formar part de la comissió però va manifestar que la decisió la prendria el grup del PDECat de forma "consensuada". Perelló també va deixar clar que la comissió no "podrà investigar res" i es limitarà a analitzar "qüestions administratives" sobre el cas a fi d’"aportar d’informació a tots els diputats que formin part i per extensió els grups".

Crítiques d’ERC i la CUP

El portaveu del grup d’ERC, Jaume Gilabert, va criticar la decisió del PDECat i va considerar que, amb la presència de l’expresident, la comissió "neix viciada des del primer dia". Gilabert va qualificar la decisió del PDECat de "clara demostració que aquesta comissió no tindrà cap utilitat".

Notícies relacionades

Per la seva part, la CUP ha considerat aquest dimecres que aquesta comissió és una mostra de "poca serietat" per part de l’equip de govern de la institució, a part d’una "broma" i una "presa de pèl". Els anticapitalistes han posat en dubte que l’expresident de la diputació "detalli amb tots els ets i uts les pràctiques irregulars suposadament realitzades sota la seva presidència".

Reñé està sent investigat pels presumptes delictes de corrupció i enriquiment personal pel presumpte pagament de comissions a CDC a canvi d’adjudicació d’obra pública. Segons la jutge que instrueix el cas, es tracta d’una causa "complexa" i, per això, l’ha dividit en sis parts, la principal relacionada amb adjudicacions d’obra pública.