Anar al contingut

JUDICI AL PROCÉS

Dos desconeguts van entregar a Unipost al carrer 45.000 certificats de l'1-O

Un ex alt càrrec de la firma sosté que no es va facturar el repartiment d'aquestes targetes perquè no van rebre nota d'entrega

J. G. Albalat

Dos desconeguts van entregar a Unipost al carrer 45.000 certificats de l'1-O

Ballesteros

Exdirectius de l’extinta Unipost han explicat aquest dilluns davant del tribunal del judici del procés que no es va arribar a facturar a ningú els treballs de repartiment de les més de 45.000 cartes certificades a nom dels membres de les meses electorals de l’1-O, ja que no van rebre l’albarà d’entrega, ni les instruccions per distribuir-les. Els sobres, que tenia el logotip de la Generalitat, van ser confiscats per la Guàrdia civil el 19 de  setembre del 2017 a les plantes de la companyia a Terrassa i Manresa. Aquest material, segons ha admès un alt càrrec de l’empresa, li va ser entregat per dos desconeguts el 16 de setembre, dissabte, al carrer i "als voltants d’un bar" . La mercaderia va ser traslladada d’una furgoneta a l’altra. "No era normal", ha reconegut.

"A mi em va trucar un tal Toni en nom de la Generalitat dient-me que ens enviava una remesa i que tenien pressa per repartir-la", ha relatat un exdirectiu. Aquesta mateixa persona, segons el mateix testimoni, el va tornar a trucar la tarda anterior al registre per comunicar-li que no es repartissin les cartes i que les anirien a recollir. No hi va arribar a temps. Hores després, van ser confiscades per la Guàrdia Civil. El directiu no ha concretat qui era el seu interlocutor. En els registres d’Unipost es van trobar esborranys de factures per un milió d’euros i que anaven dirigides a quatre conselleries.  La fiscalia sosté que les despeses del subministrament de paperetes, del cens electoral i de les citacions als membres de les meses de votació ascendia gairebé a un milió d’euros.