dia de la dona treballadora

Rivera entona el "soc liberal" de Clara Campoamor el 8-M

Mitja dotzena de feministes protesten davant de la seu: "El vostre feminisme no ens representa"

zentauroepp47267068 rivera190308115147

zentauroepp47267068 rivera190308115147 / Zipi

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Ciutadans, Albert Rivera, s’ha identificat aquest divendres, Dia Internacional de la Dona, amb la proclama "soc liberal" de Clara Campoamor, que ha assenyalat com un referent no només del liberalisme sinó del feminisme i de la democràcia.

En un breu acte a la seu de Ciutadans, acompanyat per Begoña Villacís, Patricia Reyes, Melisa Rodríguez i Marta Rivera, el líder del partit ha remarcat que aquest divendres és un dia "important" per als qui defensen una Espanya "de ciutadans lliures i iguals", i per tant de dones i homes lliures i iguals. 

Ni esquerra ni dreta

És un dia reivindicatiu però també de celebració, ha assegurat, ja que Espanya és un país que defensa la igualtat i en el qual tots, més enllà d’ideologies, "hem d’anar de la mà per continuar avançant" en aquest objectiu. Espanya, segons la seva opinió, no necessita "fer passos a l’esquerra o a la dreta" en matèria d’igualtat sinó "cap endavant". 

Des d’avui, la frase "soc liberal", pronunciada per Campoamor quan se sentia "tan allunyada del feixisme com del comunisme", decora la seu de Ciutadans, i a davant Rivera ha assenyalat aquesta dona com un referent del feminisme, del liberalisme i de la democràcia. "Era de justícia que també estigués en aquesta seu", ha explicat.

El feminisme, segons ell, no és "canviar les paraules" ni entaular "una absurda guerra de sexes", sinó que ha de ser "inclusiu, obert, que no deixi ningú fora perquè ningú sobra" en la defensa de la llibertat i de la igualtat. 

Protestes fora

Mitja dotzena d’activistes feministes han protestat davant de la seu de Ciutadans a Madrid, cridant consignes contra la gestació subrogada i dient que el feminisme que defensa aquest partit no les representa. També han censurat les propostes de Cs de regular la gestació subrogada i la prostitució amb lemes com ara “‘No somos las vasijas para vuestras hijas’” i “‘Mi cuerpo no se compra, mi cuerpo no se vende’”, i han defensat l’avortament "lliure, segur i gratuït".

Notícies relacionades

Al sentir els crits, han sortit a la porta Rodríguez, Rivera i Reyes, membres de l’Executiva de Cs, per provar de rebatre els seus arguments, després de la qual cosa s’ha produït un acalorat debat entre les dues parts durant diversos minuts.

Poc després, un altre grup de dones que es dirigien a una concentració pel 8-M han parat davant la seu del partit i, amb un to més amable, han corejat diferents lemes feministes. “‘Que nos detengan, que somos feministas, malvadas progresistas, y no nos pueden controlar’”, ha cantat el grup, format per diverses estudiants de tercer i quart d’ESO d’un institut proper, acompanyades per les seves professores.