vaga feminista

La CUP acusa Buch i els Mossos de "reprimir les protestes" del 8 de març

La diputada Natàlia Sànchez ha denunciat que agents de la policia catalana estan duent a terme "identificacions aleatòries i encapsulament" de participants en diferents actes

zentauroepp47267329 mani190308122100

zentauroepp47267329 mani190308122100 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha tornat a demanar aquest divendres la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, per l’actuació delsMossos d’Esquadra durant la vaga feminista d’aquest 8 de març, i ha acusat aquests últims i l’esmentat conseller de "reprimir les protestes".

Natàlia Sànchez ha explicat, en declaracions al costat de l’edifici de la Borsa de Barcelona, que els Mossos estan duent a terme en diverses actuacions realitzades a Catalunya "identificacions aleatòries i encapsulament" de participants en actes convocats amb motiu de la vaga feminista d’aquest divendres. "Volem denunciar –ha apuntat– la política de seguretat que tenen els Mossos d’Esquadra i, com a últim responsable, el conseller Miquel Buch, perquè s’estan reprimint les protestes i l’exercici de drets fonamentals".

[Segueixi la vaga feminista del 8 de març, Dia Internacional de la Dona | Directe]

"Veiem com, una vegada més, els Mossos d’Esquadra reprimeixen l’exercici de drets democràtics bàsics, i nosaltres ens preguntem quin tipus de política de seguretat té l’actual Govern perquè en comptes de garantir els esmentats drets, es dedica a reprimir-los", ha lamentat Sànchez. "Per aquesta raó –ha subratllat–, tornem a demanar, i ho farem les vegades que faci falta, la dimissió de Buch, ja sigui per la seva incompetència o per voler realment reprimir el legítim dret a les protestes".

Sànchez ha arremès també contra el concepte de "feminisme liberal" que preconitza Ciutadans (Cs), i ha assegurat: "Dones que cobren més de 7.000 euros al mes, com la seva líder a Catalunya, Inés Arrimadas, venen a dir-nos a les dones de la classe treballadora com ens hem de comportar". "Aquest feminisme liberal –ha puntualitzat– és el millor aliat de les polítiques neoliberals per explotar i reprimir les dones treballadores, per la qual cosa avui és un bon dia per combatre aquest feminisme de les riques i poderoses".

Sobre el cartell de Podem en què apareix la imatge del seu líder, Pablo Iglesias, anunciant la seva presència en un acte de la seva formació, Natàlia Sànchez ha indicat que espera que sigui només la "casuística del calendari" que hagi fet coincidir un cartell com aquest amb el 8 de març, "perquè treure un cartell amb un home amb un ‘Ell’ gegant sota un fons de color lila no era el més adequat".

Notícies relacionades

"M’agradaria creure –ha afegit– que no és un intent velat de posar-se al mateix nivell dels altres 'mascles alfa' que competeixen amb ell en les pròximes eleccions del 28 d’abril, i sigui una manera de posicionar-se des d’aquesta masculinitat que avui combatem des del carrer".

Natàlia Sànchez ha efectuat aquestes declaracions acompanyada de la secretària de polítiques feministes del sindicat COS (Coordinadora Obrera Sindical), Cel Muñoz, que ha valorat com "un èxit" el seguiment de la vaga feminista, i ha criticat CCOO i UGT per secundar únicament una aturada parcial.