01 des 2020

Anar al contingut

les víctimes, persones amb discapacitat

Els Mossos analitzen l'ordinador i el mòbil del líder de Vox acusat d'abusos sexuals

José Antonio Ortiz no passarà a disposició judicial fins aquest divendres

ACN

Els Mossos analitzen l'ordinador i el mòbil del líder de Vox acusat d'abusos sexuals

El líder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, detingut per un suposat delicte d’abusos sexuals a persones amb discapacitat majors d’edat, tot i que també hi podria haver menors entre les víctimes, no passarà a disposició judicial fins divendres. Els Mossos volen esgotar el termini màxim legal de 72 hores sota custòdia, per continuar investigant els fets. A hores d’ara estan analitzant l’ordinador i el mòbil del detingut, entre d’altres, per si hi troben proves que l’incriminin com ara imatges de contingut sexual.

Els Mossos van detenir Ortiz Cambray aquest dimarts després de rebre una denúncia de dues persones amb discapacitat d’uns 30 anys que estan tutelats per la Fundació Alondra de Lleida i que treballen per a Aspros.

Va ser la fundació la que va detectar missatges de Whatsapp fora de lloc entre els dos denunciants i Ortiz. Els investigadors sospiten, no obstant, que hi podria haver més afectats, fins i tot discapacitats menors d’edat.

L’investigat es guanyava la confiança de les seves víctimes per després poder contactar-hi, però no és treballador de cap centre que atengui persones amb discapacitat.

Ortiz Cambray es presentava com a líder de la formació a Lleida, tot i que Vox va negar que ho fos i el va suspendre ahir dijous de militància.