PERÍODE ELECTORAL

Cs porta a la Junta Electoral les pancartes i els llaços grocs de les institucions

Arrimadas assegura que "no es pot distingir entre la seu de l'ANC i la del Govern"

fcasals43585122 barcelona 02 06 2018   pol tica    pancarta para la libertad180602141910

fcasals43585122 barcelona 02 06 2018 pol tica pancarta para la libertad180602141910 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ciutadans ha presentat aquest dijous una queixa formal davant la Junta Electoral Central (JEC) perquè actuï per "l’exhibició contínua de símbols ideològics o partidistes" en els edificis públics durant la campanya electoral del 28-A.

Els taronges asseguren que els llaços grocs, les estelades i les pancartes relacionades amb una opció política concreta contravé el "principi de neutralitat", i per això demanen que la JEC "ordeni al Govern de la Generalitat" la seva retirada. Així mateix, requereixen als Mossos d’Esquadra "l’adopció i efectiva aplicació d’instruccions que garanteixin la prevenció, el cessament i la remoció de qualsevol actuació" d’aquesta índole.

La líder de la formació a Catalunya, Inés Arrimadas, ha exigit a aquesta institució que posi remei a l’"ús malintencionat d’espais públics per part del Govern i les entitats que omplen les façanes de propaganda separatista". "No es pot distingir entre la seu de l’ANC i la del Govern", ha etzibat en declaracions als passadissos del Parlament.

Notícies relacionades

Arrimadas també ha fet responsable el president del Govern, Pedro Sánchez, que ha acusat de "mirar cap a un altre costat" per "no molestar els seus socis separatistes" i d’oferir-los "barra lliure". "El que no fa Sánchez ho hem de fer nosaltres", ha etzibat.

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, va assegurar dimecres al ple de la Cambra catalana que l’Executiu català "no censurarà" cap insígnia.  "No tornarem al blanc i negre del NODO, defensarem tots els colors", va etzibar, referint-se al franquisme. I va insistir que a Catalunya "no hi ha un problema cromàtic, sinó un problema ètic, de drets i llibertats".