rivera Declina parlar de "fitxatges"

Ciutadans no descarta incorporar Soraya Rodríguez per a les europees

L'exsocialista nega haver rebut "cap proposta formal", però només rebutja rotundament el PP

jrico36063459 gra558  madrid  27 10 2016   el exl der del psoe pedro s nch161028180324

jrico36063459 gra558 madrid 27 10 2016 el exl der del psoe pedro s nch161028180324 / Ballesteros

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Ciutadans, Albert Rivera, no ha volgut confirmar que el seu partit hagi intentat fitxar l’exdiputada socialista Soraya Rodríguez per incloure-la en la seva candidatura a les eleccions europees, però ha dit que tampoc ho descarta.

"No puc descartar res, perquè estem incorporant talent a aquest equip", ha declarat en una entrevista a Antena 3, quan li han preguntat per aquesta possibilitat, tot i que ha declinat parlar de "fitxatges".

Rivera ha elogiat Soraya Rodríguez, descrivint-la com una política "capaç i moderada que inequívocament ha defensat la Constitució" i que ha deixat el PSOE per les seves discrepàncies amb el president del Govern, Pedro Sánchez, per la seva relació amb els partits independentistes i nacionalistes.

Precisament, la portaveu taronja a l’Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, ha assegurat que el seu partit té "la porta oberta a qui té talent i capacitat".

Ella només rebutja el PP

La mateixa Rodríguez remarca que no ha rebut "cap proposta formal" de Cs i que ara pensarà sobre el seu futur.  "Ahir vaig prendre una decisió, i no n’he pres cap més. No tinc cap proposta formal, ahir vaig prendre la decisió d’abandonar el PSOE i no tinc cap altra decisió, sí que pensaré sobre el meu futur", ha assegurat.

No obstant, quan li van preguntar si acceptaria anar amb Ciutadans o amb el PP a uns pròxims comicis, Rodríguez només ha negat amb rotunditat la possibilitat del PP.  Quan li van tornar a preguntar si havia rebut alguna oferta en ferm per part de Ciutadans, ha assenyalat que no té cap proposta, tot i que ha matisat que és "indubtablement el que surt en tota la premsa". "No he pres la decisió, no sé què fer amb el meu futur, torno a la meva vida privada, a la meva professió", ha comentat, i després matisar que "val la pena fer un pas cap endavant" sobretot després de l’acte de Vox al Parlament Europeu. 

Crítiques socialistes  

La vicepresidenta del Govern i ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, ha criticat la seva marxa i ha afirmat sobre la seva baixa del partit: "Com diria Oscar Wilde: només un tonto no jutjaria per les aparences". 

En la mateixa línia, el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha considerat que aquest moviment és "promoure el transfuguisme". "Em produeix tristesa d’una banda, en el terreny personal, i horror polític en l’altre", ha dit Ábalos en relació amb el fet que Rodríguez s’hagi donat de baixa del PSOE sense que fins ara hagi descartat afegir-se a un altre partit polític. 

Notícies relacionades

També l’europarlamentari socialista José Blanco l’ha criticat, al confessar sentir-se "avergonyit i penedit d’haver-la recolzat tant de temps".  

Menys dur, el president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha assegurat que li "fa mal" la seva marxa, ja que "són molts anys junts, molta relació i molta amistat". Davant dels arguments de Rodríguez, Vara ha reafirmat que "no és veritat" que el PSOE estigui pactant amb independentistes, "això no és cert", després del que ha assegurat que, si fos cert, ell "seria el primer a posar-ho en evidència", però "ni ha sigut cert abans, ni és cert ara ni serà cert en el futur".