després del seu permís de paternitat

Podem esborra un polèmic cartell de la tornada d'Iglesias

La imatge enaltia la figura d'un home la setmana del 8-M

El líder de Podem, que reapareixerà el 23 de març, admet que el disseny era un "error"

zentauroepp47245717 06 03 2019 cartel de podemos anunciando el retorno de pablo 190306170011

zentauroepp47245717 06 03 2019 cartel de podemos anunciando el retorno de pablo 190306170011 / PONS ELISENDA

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El líder de PodemPablo Iglesias, tornarà de la seva baixa de paternitat el dissabte 23 de març per entrar de ple a la campanya electoral per a les eleccions del 28 d’abril. Iglesias es retrobarà amb la militància del seu partit en un acte a l’aire lliure que tindrà lloc a la madrilenya plaça del Museu Reina Sofia, lloc habitual de celebració dels resultats electorals del partit.

 

La notícia ha arribat acompanyada de polèmica. El cartell dissenyat per donar a conèixer l’acte utilitza una imatge del secretari general de Podem, puny en alt, davant d’una multitud morada concentrada a la Puerta del Sol de Madrid. Sobre la figura del polític madrileny hi descansa la paraula "torna", en la qual, en un to més clar, es realça el pronom "ell". Un disseny que ha causat certa controvèrsia per com enalteix Iglesias. 

A més, l’anunci arriba dos dies després que Irene Montero, número dos de la formació, assegurés a TVE que serà "aviat" quan una dona substitueixi Iglesias al capdavant del partit. Des d’aleshores, no han cessat les teories sobre qui protagonitzarà aquest relleu en el lideratge de Podem i quan tindrà lloc. Unes incògnites que el secretari d’Organització, Pablo Echenique, ha intentat aclarir negant que hi hagi algun pla per rellevar Iglesias.  En aquest sentit, les xarxes socials s’han omplert de crítiques contra l’estratègia feta servir. Els retreuen que sigui en la setmana del 8-M quan s’acaparin titulars amb la tornada del secretari general d’una baixa de paternitat

Conscient del malestar generat, Iglesias ha publicat un missatge en el seu compte de Twitter on reconeix que el cartell elegit és un "error". "Dir-vos que no em sento identificat amb el cartell", assenyala. A continuació, afirma que "reconèixer els errors és el primer pas per fer les coses bé". Després del desmarcatge d’Iglesias, els morats han esborrat del compte oficial del partit el tuit que contenia la polèmica imatge. 

 

Un impuls a la campanya

Notícies relacionades

Tres mesos després que comencés el seu permís per cuidar els fills, el secretari general de Podem retornarà per encarar les últimes setmanes abans dels comicis. Immersos en la negociació per implementar els permisos de paternitat i maternitat iguals i intransferibles, els morats han defensat sempre l’absència d’Iglesias emparant-se en la necessitat de predicar amb l’exemple.

No obstant, la proximitat de les eleccions i la tendència negativa que obté Podem a les enquestes sembla fer cada vegada més necessària la tornada del màxim dirigent del partit. "El lideratge de Pablo [Iglesias] és un dels elements més fonamentals de Podem", ha assegurat aquest dimecres el secretari d’Organització, Pablo Echenique. Així, els morats confien en el carisma del seu secretari general per impulsar la campanya electoral.