Diputació Permanent

El PP amenaça de portar als tribunals els decrets de Sánchez per utilitzar-los "per fer campanya"

Dolors Montserrat ha acusat el Govern d'utilitzar les institucions públiques com a "propaganda del PSOE"

zentauroepp44804597 graf1399  madrid  28 08 2018   la portavoz en el congreso  d180828133844

zentauroepp44804597 graf1399 madrid 28 08 2018 la portavoz en el congreso d180828133844 / Mariscal

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, ha assenyalat que la seva formació no descarta anar als tribunals per "frenar" l’ús "malintencionat" que, segons el seu parer, fa el president del Govern, Pedro Sánchez, de la Diputació Permanent. Acusa el PSOE d’utilitzar els reials decrets per fer la seva campanya de cara a les eleccions generals del 28 d’abril.

En una entrevista a RNE, Montserrat ha apuntat que el PP recorrerà tots els decrets que vulgui utilitzar el PSOE "per fer campanya" i no descarta, per a això, anar al Tribunal Constitucional.

Montserrat ha atacat el Govern criticant que els decrets que anuncia el Consell de Ministres "no són d’urgència ni d’extrema necessitat". "Només són propaganda del PSOE i de Sánchez. És vergonyosa la utilització de les institucions públiques que fa Sánchez", ha dit.

Ús de les institucions públiques

Per al PP, el líder de l’Executiu fa servir l’avió oficial, Falcon, "com a cotxe electoral", el CIS "com la cuina electoral del PSOE" i els mitjans públics "com a altaveu del partit". Sobre el Consell de Ministres, entén que el president l’està utilitzant com si es tractés de "l’oficina de campanya" del PSOE. "I tot amb diners públics", ha conclòs.

Respecte a com pot impugnar el PP els decrets que aprovi l’Executiu, ha explicat que "hi ha diverses vies". Monserrat ha al·ludit a la possibilitat de recórrer a la Junta Electoral i, quan li han preguntat per si aniria als tribunals, no ho ha descartat, "ho estem analitzant absolutament tot", ha dit. Així, ha indicat que el PP es troba a l’espera de conèixer l’informe dels lletrats de la Cambra baixa encarregat per la Mesa del Congrés referent a això.

"Si cap Govern pot fer cap tipus d’inauguració o d’acció sobre el seu exercici de govern, ¿com pot ser que Sánchez utilitzi la Diputació Permanent per passar els decretassos que siguin la seva campanya?", s’ha qüestionat la portaveu parlamentària popular.

Així, ha criticat que Sánchez estigui fent el que "mai" en 40 anys de democràcia ningú havia fet amb la Diputació. "La utilitza per fer política, per fer campanya", ha argumentat, i ha recordat que anteriors Governs van utilitzar la Diputació Permanent per aprovar mesures urgents contra desastres naturals.

El PSOE es defensa

La vicesecretària general del PSOE i portaveu parlamentària, Adriana Lastra, ha acusat Ana Pastor de "comportar-se més com una ‘hooligan’ del PP que com la presidenta del Congrés", després que aquesta acusés els socialistes d’anar "dopats" a les eleccions pel seu ús "partidista" dels decrets. Lastra ha sostingut aquest dimarts, en una entrevista a TVE, que Pastor "mai s’ha comportat de manera neutral" com a presidenta del Congrés, sinó que ha anteposat a l’exercici del seu càrrec la seva condició de militant del PP.

La ministra d’Economia i Empresa, Nadia Calviño, considera que "el més responsable és continuar governant fins a l’últim minut" davant les acusacions del president del PP, Pablo Casado, d’ús electoralista pels reials decrets per aprovar mesures socials abans de les eleccions generals del 28-A.

Llista per Barcelona

Quan li han preguntat pel seu futur polític i si encapçalarà la llista del PP per Barcelona, Montserrat ha afirmat que es troba a disposició del líder popular, Pablo Casado, per a les llistes de les eleccions generals del 28 d’abril tot i que no ha informat si anirà a la llista per Barcelona.

"Estaré al PP, a disposició de Pablo Casado i allà on el partit reclami la meva presència hi seré. Sempre he sigut diputada per Barcelona", ha declarat.

La dirigent ha demanat "paciència", ja que ha dit que els candidats als comicis es coneixeran pròximament i no ha volgut confirmar altres possibilitats com que la fins ara presidenta del Congrés, Ana Pastor, es presenti com a número dos del PP per Madrid.

Notícies relacionades

"Ho ha de decidir el partit i Pablo Casado, Ana Pastor és una gran dona i política, i és una de les grans presidentes del Congrés", ha explicat, reivindicant Pastor com "un gran valor" del partit.

Així, ha posat de relleu la seva feina en una legislatura "molt complicada". "Sempre ha estat al costat dels 350 diputats i sempre posant ordre i respecte", ha recalcat.