Casado recorrerà a la JEC

El PP i Ciutadans es llancen contra els decrets socials del Govern abans del 28-A

Els conservadors acusen Sánchez de "guerra bruta" des de la Moncloa i Ana Pastor denuncia "dopatge"

undefined45438525 madrid  12 10 2018  acto de homenaje a la bandera nacional y181105193435

undefined45438525 madrid 12 10 2018 acto de homenaje a la bandera nacional y181105193435 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del PP, Pablo Casado, ha acusat el Govern de "guerra bruta" des de la Moncloa i ha carregat contra l’aprovació de decrets en el Consell de Ministres, abans d’anunciar que els populars recorreran davant la Junta Electoral Central. Mentrestant, des de Ciutadans també han criticat que l’Executiu aprovi decrets llei en temps de descompte.

El líder de Génova 13 ha censurat que el Govern recorri als decrets i pretengui que siguin convalidats per la Diputació Permanent, ja que el Congrés es dissol aquest dimarts per la convocatòria d’eleccions i només queda aquest òrgan parlamentari. "I tenen la poca vergonya de posar-hi l’eslògan dels divendres socials. Això no és Veneçuela, és Espanya al segle XXI", ha dit el dirigent popular, que ha assegurat que el seu partit "de moment" recorrerà a la Junta Electoral Central, sense descartar altres passos en el futur com la denúncia davant del Tribunal Constitucional.

Casado –que ja va prometre limitar aquesta figura en període electoral– ha acusat l’equip de Sánchez d’"haver passat de ser caciquista" a tenir "pràctiques mafioses al buscar coses dolentes de l’oposició" des dels ministeris, amb referència a la informació d’'El Mundo' que l’equip del president demana als departaments del Govern "arguments per atacar" l’oposició. "Només puc plantejar guerra bruta contra el partit que em guanyarà les eleccions, a veure si amb manipulacions i trobant alguna xifra tinc alguna opció", ha afegit insistint en la tesi de l’electoralisme.

També des del PP, la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, ha criticat que s’utilitzi la Diputació Permanent "amb finalitats partidistes". "Cap Govern, ni municipal ni autonòmic, pot anar dopat a unes eleccions, has d’anar en igualtat de condicions", ha assenyalat a la 'Cope'. "En política, com en la vida, les normes són clares, i en una cosa tan seriosa, com és no interferir amb el poder que t’han atorgat els ciutadans, no pots jugar amb avantatge", ha conclòs.

Crítiques des de Ciutadans

Notícies relacionades

Albert Rivera també ha incidit en aquesta tesi, recalcant que el PSOE el que fa és servir-se de diners públics per fer campanya. El president del partit taronja ha anunciat a Màlaga que, si el seu partit governa després del 28-A, impulsarà un projecte de llei per eliminar els aforaments a escala nacional en els seus primers 100 dies.

"Les campanyes electorals les ha de pagar cada partit. Amb diners públics i des de la Moncloa, és lleig", ha remarcat també Inés Arrimadas.