entrevista a la cadena SER

Inés Arrimadas: "Molts col·laboradors de TV-3 es dediquen a insultar els constitucionalistes"

La líder de Ciutadans a Catalunya considera que ha rebut "menys mostres de solidaritat de les que hauria rebut una altra persona si l'insultat hagués sigut un tercer"

fcasals47095818 graf2839  waterloo  b lgica   24 02 2019   la portavoz nacio190224123756

fcasals47095818 graf2839 waterloo b lgica 24 02 2019 la portavoz nacio190224123756 / Horst Wagner

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, s’ha referit aquest matí en una entrevista a la cadena SER al desafortunat tuit de Toni Albà, pel qual el còmic ha sigut apartat de 'Polònia', i ha aprofitat l’ocasió per "denunciar que molts col·laboradors de TV-3 es dediquen clarament, diàriament, a insultar els constitucionalistes catalans". La dirigent de la formació taronja, preguntada per les mostra de recolzament rebudes després de l’insult masclista d’Albà –condemnat per la CCMA–, ha considerat que les mostres de solidaritat han sigut "menys de les que hauria rebut una altra persona si l’insultat hagués sigut un tercer".

"A TV-3, els col·laboradors estrella, que es fan d’or a costa de la tele pública, no només pronuncien insults masclistes, que ho fan. Pronuncien insults homòfobs i denigrants a qualsevol constitucionalista. Jo estic farta com a catalana de pagar una pasta cada any als col·laboradors de TV-3 perquè, no només en els seus programes, sinó també fora dels seus programes de TV-3, insultin milions de catalans constitucionalistes", ha sentenciat. 

I ha afegit, sense esmentar cap cas en particular, que "em sorprèn que només hi hagi una certa onada d’indignació quan aquest insult és, concretament, masclista. Perquè quan és homòfob no he vist aquestes mostres de solidaritat. I quan ja és simplement supremacista, perquè els puc portar aquí un llistat d’insults, sembla que és com si fos aigua de pluja, que ningú se n’assabenta". 

[Des del minut 39.45]

"Feminisme plural i inclusiu"

Arrimadas ha defensat un "feminisme plural i inclusiu" i ha criticat alguns partits que han provat de "patrimonialitzar-lo". "Això no ens agrada, per això defensem el feminisme basat en polítiques i no en cartells", ha necessitat. La líder de l’oposició al Parlament ha assegurat no sentir-se "representada pel feminisme de ‘portavozas’", en clara al·lusió al terme utilitzat per la dirigent de Podem Irene Montero. Segons la seva opinió, "hi ha molta gent que s’identifica amb un feminisme de polítiques i no un feminisme que et diu com has de parlar o com has de vestir i em sembla tan horrible dir que no hi ha violència masclista com dir que tots els homes són uns maltractadors", ha explicat.

Segons la seva opinió, Cs està defensant "un feminisme que és el que representa", però ha reiterat que la seva intenció "no és expulsar ningú del feminisme. Ha lamentat, no obstant, que hi hagi altres partits a qui sí que "expulsen perquè no s’està d’acord amb les seves mesures". En aquest sentit, ha recordat que dirigents de Cs van ser increpats en la manifestació del 8 de març de l’any passat. "Ens van insultar i ens van tirar objectes", ha explicat Arrimadas.

Respecte a la violència masclista, ha defensat l’actitud del seu partit i ha assegurat que Cs "no permetrà que es negui en aquest país que existeix violència masclista ni que alguns vulguin trencar el pacte". En clara al·lusió a Podem de nou, ha recordat al partit de Pablo Iglesias que no va firmar el pacte d’Estat contra la violència masclista i li retreu que acusi Ciutadans "de no estar compromesos en la lluita contra la violència de gènere".

Tensió amb la gestació subrogada

D’altra banda, Arrimadas ha defensat el projecte de llei presentat per Ciutadans per regular la gestació subrogada. La dirigent catalana s’ha mostrat visiblement molesta durant l’entrevista al ser preguntada per la seva actitud sobre els "ventres de lloguer" amb referència a la proposta del seu partit. "Una mica de respecte; està anomenant ventres de lloguer el que no és un ventre de lloguer, és gestació subrogada", ha respost Arrimadas a la presentadora del programa, Pepa Bueno, a qui va recordar que la proposta de Cs preveu que aquest tipus de maternitat sigui altruista.

Notícies relacionades

"Si vostè no creu en l’altruisme és el seu problema i quan parla de ventre de lloguer, oferta i demanda, jo no sé a què es refereix", ha indicat Arrimadas. Així mateix ha lamentat que es critiquin aspectes de la seva proposta que no hi estan continguts.

"La nostra llei no empara el pagament amb diners i com que no poden atacar el nostre model altruista ataquen altres models que no són els que defensem", ha indicat la líder de la formació taronja. Així mateix, ha insistit en la necessitat de regular aquesta pràctica perquè "hi ha una realitat social evident".