CAMPANYA ELECTORAL

Ciutadans demana per escrit a Torra i a Colau que retirin llaços grocs o els portarà a la JEC

El partit taronja assegura que es tracta de "simbologia partidista" i, per tant, que vulnera la llei electoral

zentauroepp44920298 barcelona 06 09 2018  pol tica   reuni  de la junta de segur190304145519

zentauroepp44920298 barcelona 06 09 2018 pol tica reuni de la junta de segur190304145519

1
Es llegeix en minuts
Efe

Ciutadans ha presentat aquest dilluns un escrit a la Generalitat i un altre a l’Ajuntament de Barcelona dirigits al president Quim Torra i a l’alcaldessa Ada Colau perquè retirin la "simbologia partidista", en al·lusió als llaços grocs, dels edificis públics amb l’objecte d’unes eleccions "lliures" o, altrament, recorreran a la Junta Electoral Central (JEC).

El portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, la diputada al Parlament Sonia Sierra i el regidor al consistori barceloní Paco Sierra han registrat dues instàncies dirigides a Torra i a Colau al Palau de la Generalitat i a l’ajuntament, dues institucions que tenen llaços grocs penjats a la seves façanes de la plaça Sant Jaume.

En els dos escrits, Ciutadans reclama al president català i a l’alcaldessa que retirin de les façanes del Palau de la Generalitat i de l’ajuntament els llaços i les pancartes en les quals es demana la llibertat dels líders independentistes encausats pel procés.

"Simbologia partidista"

La formació taronja entén que es tracta de "simbologia partidista" que "vulnera" els drets dels catalans que no la comparteixen, quan falta poc més d’un mes perquè s’iniciï la campanya de les eleccions generals del 28 d’abril.

Per això, Ciutadans demana que es retiri aquesta simbologia, amb l’objectiu d’unes "eleccions lliures, sense intromissions polítiques i amb totes les garanties democràtiques": "És il·legal en període electoral exhibir símbols partidistes", ha dit Carrizosa en declaracions als mitjans.

Notícies relacionades

En cas contrari, Carrizosa ha advertit que Ciutadans elevarà una queixa a la Junta Electoral: "En les eleccions del 21 de desembre del 2017, la Junta Electoral ja ens va donar la raó, i va dir que els llaços i les pancartes demanant la llibertat dels polítics presos són símbols partidistes", ha afegit.

A més, el portaveu de Ciutadans a la Cambra catalana ha carregat contra el president del Govern, Pedro Sánchez, per "mirar cap a un altre costat", i li ha exigit que garanteixi la "neutralitat" i la "imparcialitat" de les institucions catalanes durant la contesa electoral, perquè aquestes "no poden defensar els lemes d’unes determinades candidatures".