ACTE A L'HOSPITALET

Rivera elogia el «constitucionalista» Corbacho després de demanar el seu acomiadament el 2010

El líder de Cs acusa Sánchez de desfer-se de Guerra i Borrell

rivera / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha elogiat aquest dissabte el número tres de la candidatura de Manuel Valls, l’exalcalde de l’Hospitalet i exministre socialista Celestino Corbacho, anys després d’haver-lo criticat públicament i demanar-ne la destitució.

Durant una ‘Trobada Ciutadana’ amb la líder a Catalunya, Inés Arrimadas; la líder en l’Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, i Corbacho, Rivera ha destacat el “constitucionalista” Corbacho com a exemple que Cs ha de ser valent per sumar amb gent com l’exministre socialista i com l’exprimer ministre francès.

També ha dit que Cs no ha parat de créixer, des dels seus principis, en aquesta direcció d’unir, i ha demanat governar així també: al costat de persones “amb experiència”.

Ha tornat a al·ludir a Valls i Corbacho com a exemple del que es pot aconseguir a Barcelona, perquè la capital catalana sigui un motor de canvi davant el procés sobiranista: “Perquè les ciutats siguin de tothom, no només dels separatistes”.

Guerra i Borrell

Ha continuat citant socialistes a l’acusar Sánchez d’“expulsar tot socialista constitucionalista: està dient-los ‘Vagin-se’n vostès’ o traient-los de les llistes electorals”.

“A [Alfonso] Guerra li treu la Fundació. Soraya Rodríguez i no sé qui més al Parlament ja no repetiran”, i d’altres se’n van perquè prioritzen ser constitucionalista i espanyol abans que socialista, segons ell.

“Doncs vull unir tota aquesta gent. Vull donar-me la mà amb tota aquesta gent”, i ha assegurat que tot això també està passant al PP perquè hi ha populars que són liberals i no conservadors que volen un nou projecte per a Espanya.

També ha al·ludit al ministre socialista d’Exteriors, el futur dels quals considera condicionat pel procés sobiranista: “El separatistes ja s’han cobrat el cap de (Josep) Borrell. Ara mateix és com un trofeu a la seu d’ERC: ‘Escolti, que a aquest no el volem’. Doncs l’enviem cap a Europa”.

Per al líder de Cs, abans de la campanya de les generals “estan intentant pactar el següent Govern, fins i tot escollint els ministres que han de ser-hi”.

Franco i l’avortament

Rivera ha retret al president del Govern, Pedro Sánchez, i al dirigent del PP, Pablo Casado, que se centrin a buscar diferències entre aspirants a La Moncloa: “No em veureu parlant de Franco ni de l’avortament. Això ho deixo per a Casado i Sánchez. Jo vull parlar d’Espanya”.

“Jo no veig en el votant del PSOE o del PP un enemic: jo hi veig un compatriota, amb idees diferents”, però Rivera ha dit que sí que veu els seus líders interessats en buscar diferències.

“Tot el dia parlant de Franco i de l’avortament” –ha criticat– en comptes de parlar d’educació, innovació, arribada d’empreses i administració pública, per exemple.

Notícies relacionades

Ha insistit que no aspira a una Espanya en què tots tinguin el carnet de Cs: “Jo primer soc d’Espanya i després de Cs”, i ha demanat unir la gent més vàlida per governar.

En tot el discurs ha insistit que és moment d’unir-se amb gent “d’empenta, de la societat civil i amb experiència”, perquè aquest és un moment que ha definit com històric i amb necessitat de reformes històriques.