Els tuits del passat

Quan Albert Rivera creia que el ministre Celestino Corbacho havia de ser acomiadat

Ciutadans abominava de l'exsocialista que anirà de 3 a la candiidatura de Manuel Valls

undefined46937020 madrid 12 02 2019  debate de los presupuestos generales del 190212204527

undefined46937020 madrid 12 02 2019 debate de los presupuestos generales del 190212204527 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Manuel Valls, candidat a l’alcaldia de Barcelona per una plataforma que compta amb el recolzament de Ciutadans, i amb els seus drets electorals, ha presentat aquest dijous com a número tres de la seva llista l’exalcalde de l’Hospitalet i exministre de Treball i Immigració Celestino Corbacho. Ho ha fet en un acte en el qual també ha agraït, com acostuma a fer, el recolzament que rep del partitd’Albert Rivera.

Tot porta a pensar que seria lògic que Valls, Rivera i Corbacho coincideixin en algun acte electoral durant la campanya de les municipals. La cita podria servir per desfer velles querelles.

“És una mala notícia per a Catalunya que torni Corbacho”, va dir Cañas quan el socialista va optar al Parlament

Perquè en aquests temps en què les xarxes socials no obliden el que d’altres voldrien, poques hores després de l’anunci de Valls han començat a córrer vells missatges de Ciutadans sobre Corbacho que deixen en evidència com el partit detestava i denigrava a qui ara és el seu últim fitxatge.

Al carrer

El 2010, quan Corbacho era ministre de Treball i Immigració, Rivera va fer un tuit en el qual considerava que en vista de la seva tasca, en una empresa privada seria acomiadat: 

No va ser l’únic responsable del partit que va carregar contra el llavors socialista. El secretari d’organització de Ciutadans, Fran Hervías, llavors membre del comitè executiu, el va atacar en un altre missatge a Twitter en el qual el qualificava de “ministre de l’atur”:

Curiosament, en un altre missatge, també del 2010, Hervías es referia a qui serà número tres per Barcelona de la llista que recolza Ciutadans destacant que figurava també com a número tres de la candidatura de José Montilla a les eleccions autonòmiques que van tenir lloc aquell any:

Notícies relacionades

Hervías també es referia llavors a Corbacho com un nacionalista més, cosa que sens dubte Ciutadans no podria mantenir avui a la vegada que presta el seu suport a Valls, que es qualifica com un ariet antinacionalista:

El retorn del 2010

També Jordi Cañas, llavors portaveu de Ciutadans, va atacar l’encara ministre quan es va saber que integraria la candidatura de Montilla, amb una frase que, segurament, avui no compartiria: “És una mala notícia per a Catalunya que torni Corbacho, el ministre de l’atur”. Cañas va assegurar que el “desembarcament” de Corbacho perseguia “enganyar novament” els votants del PSC “disfressant el seu nacionalisme”.