PRÒRROGA PRESSUPOSTÀRIA

El Govern prepara un pla per poder gastar 1.200 milions d'euros en necessitats "urgents"

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, descarta eleccions pel context d'"inestabilitat" a l'Estat i pel judici de l'1-O

zentauroepp47151773 pere aragones190301094712

zentauroepp47151773 pere aragones190301094712 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha confirmat aquest divendres que prorrogaran els pressupostos de la Generalitat i ha anunciat que el seu departament ja prepara canvis legislatius per poder gastar 1.260 milions d’euros en "necessitats urgents i inajornables".

Segons ha explicat a TV-3, l’Executiu de Quim Torra impulsarà crèdits extraordinaris, que sotmetran a l’autorització del Parlament, per garantir els serveis públics i la despesa social no prevista en els comptes actuals, ja prorrogats una vegada.

"Si hi ha grups que decideixen que això tampoc ho volen, hauran de donar explicacions a la ciutadania", ha apuntat amb referència als comuns, que després de mesos de negociacions van rebutjar recolzar els pressupostos.

Dins d’aquest "pla de contingència" es preveu pagar, entre altres coses, la devolució de les pagues extres prevista per al 2019.

Defensa la continuïtat

Notícies relacionades

El número dos de l’Executiu català ha admès que probablement en altres circumstàncies hi hauria un avançament electoral al no poder tirar endavant els comptes públics, però ha defensat que el Govern ha de gestionar la pròrroga per "responsabilitat" tenint en compte el context d’"inestabilitat" a Espanya, la proximitat de les eleccions municipals i europees, i pel "fort impacte en la societat" catalana del judici per l’1-O.

"No dimitirem de les nostres responsabilitats", ha afegit Aragonès, mentre ha recriminat als partits de l’oposició la seva "mirada curta" per motius electorals i ha acusat alguns grups parlamentaris d’actuar amb una "hipocresia política enorme".