EL 'CAS MÀSTER'

Cifuentes demana la seva baixa temporal com a militant del PP

La decisió arriba després que la fiscalia hagi demanat tres anys de presó per a l'expresidenta madrilenya

"Crec en la justícia, per això estic completament segura que el temps em donarà la raó.

cifuentes / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cristina Cifuentes ha demanat la seva baixa temporal com a militant del PP, segons ha publicat aquest divendres la mateixa expresidenta de la Comunitat de Madrid en el seu perfil d’Instagram. Després que, dimarts passat, la fiscalia demanés tres anys i tres mesos de presó per a ella per falsedat documental en el 'cas màster', la també exlíder del PP madrileny ha assenyalat a la xarxa social: "Crec en la justícia, per això estic completament segura que el temps em donarà la raó. Però fins que això passi, he demanat la baixa temporal de militància en el Partit Popular".

Cifuentes ha inclòs en el seu missatge una cita de l’expresident nord-americà Franklin D. Roosevelt, que diu: "En política no hi ha casualitats... i si n’hi ha, és que estan molt ben preparades".

La fiscalia considera l’exdirigent popular inductora de la falsificació de l’acta que acreditava una defensa del Treball de Final de Màster (TFM) "que mai es va produir". En el seu escrit d’acusació, el ministeri públic considera que Cifuentes va induir a la falsificació del document, que va exhibir en diversos mitjans de comunicació i xarxes socials "per evitar les nefastes conseqüències polítiques a les quals hauria d’enfrontar-se".

Fonts de la direcció del PP, que ja es va desvincular dimarts passat del seu exdirigent a la Comunitat de Madrid assenyalant que es tractava d’"un assumpte privat", ha insistit aquest divendres, informa Efe, en el qual aquesta "ja no tenia relació amb el partit". 

Notícies relacionades

Qui sí que va defensar Cifuentes va ser la candidata del PP a la presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que va arribar afirmar que "ningú ha patit un linxament personal i polític com el que està suportant" l’exdirigent. També l’actual cap de l’Executiu autonòmic, Ángel Garrido, va sortir en la seva defensa: "Sempre he confiat en la seva innocència i ho continuo fent".

Comissió d’investigació

Després de conèixer-se la petició de pena de la fiscalia, la taula de la comissió d’investigació sobre universitats de l’Assemblea de Madrid va decidir, amb els vots del PSOEPodem i Ciutadans, citar com a compareixent Cifuentes en una sessió que tindrà lloc el 6 de març. Les compareixences en les comissions d’investigació són obligatòries, tret que els citats al·leguin alguna circumstància especial que els impedeixi assistir-hi, com un viatge ja previst o una malaltia.