CONSELL DE MINISTRES

Calvo: «No parlem amb independentistes, sinó amb la Generalitat»

La vicepresidenta justifica que es mantinguin les reunions bilaterals amb el Govern malgrat el cop de porta als Pressupostos

zentauroepp47178546 madrid 01 03 2019  politica  rueda de prensa posterior a la 190301134315

zentauroepp47178546 madrid 01 03 2019 politica rueda de prensa posterior a la 190301134315

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra

El Govern pensa mantenir la relació bilateral amb la Generalitat. Des que es va trencar la negociació política per al diàleg a Catalunya i l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat, hi ha hagut tres reunions bilaterals entre ministres i consellers. La notícia, avançada per EL PERIÓDICO diumenge passat, ha tornat a provocar les crítiques del PP i Ciutadans a Pedro Sánchez per la seva suposada “traïció” a Espanya, però l’Executiu vol continuar per aquest camí. Considera que és la seva “obligació”.

La vicepresidenta, Carmen Calvo, ha deixat clar aquest divendres que el Govern central ha de relacionar-se amb les autonomies, independentment dels partits que es trobin en el poder. “Nosaltres hem recuperat constitucionalment l’obligació de relacionar-nos amb la Generalitat. Aquest govern no parla amb independentistes. Es relaciona amb la Generalitat. Parlem amb els dos partits que seuen en el Govern de Catalunya”, ha dit Calvo, amb referència a ERC i el PDECat, després de la celebració del Consell de Ministres, en el qual s’ha aprovat el reial decret de vivenda i el d’igualtat laboral entre homes i dones, que inclou l’equiparació dels permisos de paternitat i maternitat.

No està en funcions

Notícies relacionades

A la Moncloa insisteixen que el Govern només estarà en funcions després de les eleccions generals del pròxim 28 d’abril. Fins aleshores, el Govern “continua prenent decisions”, tant en política territorial com al terreny legislatiu, amb la publicació de nous reials decrets de caire social, que hauran de ser aprovats per la Diputació Permanent, ja que el Congrés dels Diputats es dissoldrà dimarts vinent.